Jag får väl inleda med att säga hej igen efter en längre tids uppehåll från bloggen. Ett uppehåll där jag givetvis hunnit med både inomhusfotboll och jul- och nyårsfirande. Det är skönt att distansera sig lite smått från fotbollen en tid och samla ny energi. Jag har faktiskt kollat, och utövat, mindre fotboll än någonsin, och istället ersatt det med hockey. Både JVM och lite grann eget utövande. Inomhusfotboll kan vi glömma lika fort, då där inte finns mycket att vara stolt över efter att ha åkt ut med huvudet före i första omgången i Saluten efter att någon (inga namn nämnda, Ingemar) tippat oss som vinnare. Värt att nämna från Saluten däremot är den gedigna insats som Dencker, Ingemar, foto-Jonas och foto-Viktor stod för dagarna i ända. Storslaget är rätt ord för det. Men nu glömmer five-a-side, julafton och allt därtill och blickar framåt. 2014 har alla förutsättningar att bli ett spännande år, såväl på det personliga planet som för mitt kära HIK.

Vi har, likt alla andra, smugit igång igen efter ett välbehövligt uppehåll. Om man nu kan kalla det för smyga igång när man kör fys och har sig sena januarikvällar. En del nya ansikten har vi även fått in i truppen, vilket självklart är grymt roligt. Vi har fått in den suveräne Slavik Jevtushenko i tränarstaben. En förändring som jag personligen kommer komma att betyda oerhört mycket då Slavik har rejält med kunskap att dela med sig av och även gör det på ett fantastiskt sätt. Han har även redan hunnit med att sura över det faktum att det äts wienerbröd innan träningarna och frågan är hur länge det tillåts i samlingslokalen på klubben. På plan har vi fått in mittbacken Viktor Wihlstrand från konkurrenten Råå. Han har klivit in i laget med stormsteg och har enligt mig varit den som stuckit ut lite extra på träningarna än så länge. Rejäl i allt han gör, en enorm vinnarskalle och en helt förträfflig fysik. Även Daniel Olsson från Eskils är på väg in för att förstärka försvaret hos oss i år. Vi har fått in Samuel Dalesjö, även han tidigare i Eskils, som offensiv kraft. På målvaktssidan har det cirkulerat ett par olika och än är det väl inte klart vem som vaktar stolparna på Laröds IP kommande säsong. Felix Erlanson (version 3.0) och John Andersson är tillbaka från sina skador och det får man väl se som två nyförvärv som heter duga. Lägg där till att Kopfinger komma att ösa in mål för oss även 2014. Frågar ni mig tycker jag det redan att det står klart att vi steppat upp ett par steg inför denna säsongen kontra förra, vilket är fantastiskt spännande. Höganäs har ersatts av Eket vilket inte känns varken sexigt eller charmigt. Eket måste jag erkänna att jag har noll koll på förutom att de har ett väldigt ungt och hungrigt gäng och säkerligen blir en tuff nöt att knäcka. Däremot tror jag att serien i år är betydligt tuffare än förra årets. Borstahusen har även de steppat upp rejält och IFK Malmö uppges storsatsa. Malmölagen är alltid tuffa att möta och det blir många svåra ekvationer för oss att räkna ut kommande säsong.

För egen del då? Faktum är att jag kommer missa en bra bit av försäsongen och även någon seriematch. Den förste mars går mina drömmar i uppfyllelse och jag flyttar ner till Florens i Italien. Där kommer jag tillbringa två månader för att läsa språket och njuta en hel del. Jag har även hunnit med att hitta ett lag att spela fotboll för under min tid där, vilket ska bli otroligt skoj. Ett lag i centrala Florens som spelar i en Toscana-serie, vilket inte är fy skam om jag får säga det själv. Huruvida jag kommer hinna spela någon tävlingsmatch är oklart då deras säsong är mellan september och april. Men att få träna och hålla igång med ett lag där är både positivt för min egen skull rent fotbollsmässigt men först och främst ser jag det som ett stort äventyr och ett sätt att lära mig mer om landet och kulturen. En pojkdröm som går i uppfyllelse att få spela fotboll i Italien, om än på en helt annan nivå, men ändå. Det innebär också att jag kommer komma tillbaka till Hittarp i bra fysisk form, vilket såklart är ett stort plus. Typiskt nog missar jag derbyt mot Råå, som är första seriematchen – men å andra sidan kan man ju inte få allt här i livet. Jag ska även hinna med att följa mitt kära Fiorentina på nära håll, bli kulturellt berikad av fantastiska Florens och dricka ett och annat glas vin, såklart.

I divsion två blir det en djävulskt intressant kamp. Eskils med ny tränare, Johan Stolt i mittlåset, Robin Book i storform och Hermansson som målspruta blir säkerligen att räkna med. Höganäs radar upp intressanta nyförvärv och är minst lika heta som Eskils. HIF Akademi med Ulrik Jansson som ny huvudtränare kan säkert komma att höja sig ett par snäpp till jämfört med förra året. Personligen tror jag att Högaborg kommer få det väldigt tufft, även om man får behålla en viss Jordan Larsson. Den grymt tekniske Zeidan försvinner till sommaren och redan förra säsongen hade man det tufft, men visst hör de hemma i tvåan och jag kommer hålla tummarna för att de klarar av att säkra kontraktet även kommande säsong. En hel rad högintressanta derbyn att vänta med andra ord. Nästa säsong kanske ännu ett NV-skånskt lag gör dessa fyra lag sällskap i tvåan. Den som lever får se.

På återseende!

 

jesper_johansson

Tagged with →  
Share →

8 Responses to Johansson: Dags för nya äventyr

 1. Niklas Hermansson skriver:

  Känsligt med en försäsong nere i Italien och självaste Florens! Grande Jeppe!

  Älskar att du förberett dig för spel i Italien så här många år genom dina korta och tajta shorts, kommer bli succé!
  Ser framemot att få läsa dina rödvinspåverkade alster ifrån Florens.

 2. Emma Ernst skriver:

  En like-funktion för Alltid Fullsatts kommentarer hade inte varit helt fel här. Klockren spaning Hermansson angående Jeppes shorts!

  Lycka till i Italien Jeppe!

 3. Hasse Kringstad skriver:

  Grattis till utflykten Jeppe!
  Jag kan, förutom rödvinet, varmt rekommendera en Prosecco som start på dina kulinariska aftnar. Däremot bör du ta det försiktigt med Grappan. Fotogen-smaken kan sitta i länge..
  Eftersom du har noll koll på oss i Eket, kan du väl heller inte veta hur sexiga eller charmiga vi är…. Klubben skall beställa nya match-ställ i år, och ett kraftigt önskemål från spelarna har varit att kläderna skall vara tajta och inte lika stora som det gamla stället, där tröjorna kunde hänga ner till knäna om det regnade… Vilket iofs kan vara lite charmigt!
  Lycka till och ta det försiktigt med träningen!

 4. åskådare skriver:

  Tänk på att raka benen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *