Tidig morgon. Eller sen kväll. Det beror helt på hur man ser det. Själv är jag, under tiden jag kritar ner detta, nyss hemkommen från ett nattpass på jobb. Samma nattpass som för några veckor sedan lade grunden till att jag sov gott i samma stund som lagkamraterna skulle börja värma upp inför match. Efter ett, bokstavligt talat, wake up-call kunde jag kasta mig in i bilen och köra iväg till matchen med några få timmars sömn kroppen. Så kan det gå ibland. Med största sannolikhet var det både första och sista gången jag försov mig till en match.

***

Då är det – tack och lov – slut på alla galna rykten. Åtminstone för tillfälligt. Transferfönstret är stängt för den här gången. Och på den sista dagen hann Gareth Bale med att kyssa Real Madrids klubbmärke vilket gjorde att han fullständigt dog i mina ögon, Wenger gjorde sin dyraste värvning någonsin i form av Özil och det mesta var precis lika galet som det brukar vara när transferfönstret är på väg att slås igen. Vad som skiljer sig i år är väl att Zlatan inte skrev på ett nytt mångmiljonkontrakt för någon ny storklubb, utan väljer att stanna i PSG. Jag tänkte bjuda på en liten lista över de, enligt mig, bästa värvningarna i sommar helt utan inbördes ordning längst ned i inlägget. De mest självklara och största värvningarna, såsom Neymar, Özil och Bale lämnar jag utanför listan.

***

Vår fina trend fortsätter. Helgens match var ett riktigt glädjeämne och vi fortsätter klättra i en oerhört jämn tabell. Nästa uppgift blir också säsongens sista derby när vi åker ner och gästar Borstahusen på Ulkavallen. Ett sargat Borstahusen som börjat hösten ungefär som vi började våren. Därmed är de med all säkerhet sugna på att ta en trea samtidigt som de har revansch att utkräva från vårens möte som slutade 4-2 till oss. Det var också min första match efter skadan jag drog på mig i premiären. Då tog vi årets första trea och vände en usel trend. Nu har Borstahusen chansen att göra samma sak, vilket vi självklart ytterst gärna sätter stopp för. Med andra ord kommer det säkerligen bli en härlig och fartfylld match.

***

Det finns bra bollkallar och det finns mindre bra bollkallar. Och sen finns Dennis. Dennis råkar nämligen vara världens bästa bollkalle. Det är just han som dominerar på våra hemmamatcher och jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Sättet han dirigerar ut arbetsuppgifter till de andra smågrabbarna och speeden han visar prov på när en boll åker över läktaren är i särklass det bästa någon bollkalle någonsin gjort. Här snackar vi om att ta sin uppgift på största allvar, och ingen är gladare för detta än vi spelare. Det är få förunnat att vara så bortskämda under en match. Detta har också lett till att vi spelare fått en relation till denna fantastiska grabb och i förra veckan hördes följande på Laröds IP: ”Har du tränat, Dennis?” ”Yes.” ”Var du kung?” ”DET kan man säga att jag var.” Så om ni är är på plats på någon av våra hemmamatcher och ser en grabb i en för stor, vit t-shirt springa som en dåre och hämta bollar – då är det Dennis ni ser.

***

Annars fortsätter Frukostklubben leverera på matchdagar. Och efter att Dalle taktiskt nog valt att köpa hus ungefär tolv meter från IP har vi nu en ny hemmaborg. I lördags blev den första medlemmen kickad efter ett gemensamt beslut i gruppen. Nämligen Hallengren, som uppträtt respektlöst och nonchalant mot oss andra upprepade gånger. Hallengren själv verkar ha svårt att infinna sig i situationen och kommer med kommentarer likt en tolvåring, bland annat fällde han in klassikern ”jag kommer ju ändå komma nästa gång oavsett om jag är bjuden eller inte.” Hybrisen går att ta på, och han verkar vägra ge sig i diskussionen. Det ska bli kul att se minen på honom när han står i regnet, bankandes på dörren som ingen, absolut ingen, tänker öppna. Dessutom viskas det nu i omklädningsrummet att han tagit det så långt som att ta till mutmetoden. Enligt säkra källor ska han ha erbjudit president Dalle en trerätters middag på en klassrestaurang i stan. Du vet väl att ingen är större än Frukostklubben, Hallen?

***

Övergångarna som, enligt mig, är extra intressanta:

Mario Gomez, Bayern München-Fiorentina. Gonzalo Higuain, Real Madrid-Napoli. Carlos Tevez, Man City-Juventus. Mamadou Sakho, PSG-Liverpool. Emanuele Giaccherini, Juventus-Sunderland. Erik Lamela, Roma-Tottenham. Christian Eriksen, Ajax-Tottenham. Willian, Anzhi-Chelsea. Samuel Eto’o, Anzhi-Chelsea.

 

Jesper Johansson

Twitter – @j_johanssn 

Tagged with →  
Share →

3 Responses to Johansson: Deadline, sista derbyt och världens bästa bollkalle

 1. Bengt ohlsson skriver:

  Bra skrivit Jeppe, låt inte ”sillastryparna ta revansch, segertåget måste rulla på, inget självgående tåg men med kämpatag och kamrat skap kommer man långt. Tyvärr kan jag ej supportera er i Borstahusen,landskamps fotboll och golf på Irland får preferens denna gång. Lycka till

 2. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

  Bästa bollkallen (Även om Dennis verkar vara en toppkille) måste ju vara den här killen som tog sig onekligen ”stora” friheter med bollen, och det som är det värsta med historien, förutom att domaren godkände det, är väl att killen mer eller mnidre jagades ut ur stadion:
  http://www.youtube.com/watch?v=vQx2_KQVkpI

 3. Peter Svensson skriver:

  Rut 72år ärter att sätt hittarp i sina tajta trikåer köra över Höör har jag ändrat uppfattning, jag bara älskar dessa killar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *