Under förra veckan spelade vi två matcher. Efter första poängtappet för året, borta mot Staffanstorp, var det dags för DM tisdag kväll mot serieledaren i division 2, Torn. Där stod vi för kanske årets bästa insats och gick segrande ur striden med 3-2. Ett tjurigt och tråkigt Torn skickades därmed ut ur DM vilket var oerhört glädjande. Att vi dessutom stod för en fantastisk insats gjorde bara saken ännu bättre. En fenomenal kämpainsats kryddat med fint lir, mycket mer kan man inte be om. Med den inställningen förlorar vi inte många matcher i år, det kan jag lova. Nu återstår det att se vilka vi lottas mot i nästa omgång. Den sköna vågen red vi vidare på och i lördags var det dags att även i serien kliva på segertåget igen. Nykomlingarna Eket stod för motståndet. Där tog vi ledningen efter bara två minuters spel genom glödhete Mattias Hallberg. Eket ville dock inte vara sämre och kvitterade redan anfallet därpå. Någon minut senare gjorde Eket även 2-1, men det dömdes bort för offside. Första halvlek var vi inte riktigt påslagna och bollen studsade inte riktigt vår väg. Det skulle det bli ändring på i andra när vi gick ut och pulveriserade Eket. Slutsiffrorna skrevs till 5-1 efter mål av Mattias Hallberg, två av duracellkaninen Peter Milata och två av stenhårde Daniel Olsson som kunde njuta lite extra och fick uppmärksamheten av såväl sina twitterföljare som HD. Reportern trodde dock först att det var jag som var Caga med motiveringen att vi var lika som bär. Härnäst väntar två ruskigt tuffa matcher. Fredag gästar vi Borstahusen. Matcherna mot just Borstahusen brukar alltid vara rejält heta och tuffa. En spännande utmaning med andra ord. Veckan efter det får vi besök av toppkollegan IFK Malmö.

Inför säsongen har vi inte bara förstärkt på spelarfronten. Ett av årets absolut bästa nyförvärv är i form av vår nye speaker, Martin Meltzer. Jag kan med handen på hjärtat säga att en bättre speaker går inte att få tag i. Hans blotta närvaro får vem som helst att njuta lite extra under matcherna och citat som ”nästa hemmamatch är mot ett annat lag i serien” är bara ett smakprov på vad som bjuds på i högtalarna över Laröds IP. Martin har också infört pris till matchens lirare som han själv utser. Får man den fina utmärkelsen kan man hämta en hamburgare, en bulle med bulle och en läsk i kiosken, bara en sån sak. Läckra smeknamn och andra godbitar är också något vi blir bortskämda med. Så har du inte satt din fot på Laröds IP under någon av våra hemmamatcher hittills i år är det verkligen dags att du gör det. Fin fotboll och speakerkommentarer av yppersta världsklass är en svårslagen kombination. 

Våra andra NV-skånska kollegor i serien, Råå och Borstahusen, går sådär. Vars sex inspelade poäng med oerhört blandade resultat. Nu senast tog Råå en superviktig trepoängare mot Staffanstorp, som snodde poäng av oss förra helgen. Slutsiffrorna skrevs till 4-2 efter bland annat två mål av Joakim Friedvall. Borstahusen föll borta mot Husie med 3-2. Målen gjordes givetvis av Christian Andersson och Calle Genberg. Personligen tror jag dock att både Råå och Borstahusen kommer klara sig ganska bra över en hel säsong, poängen kommer trilla in. Men det gäller att vakna till snart. För Borstahusen väntar alltså match mot oss på fredag kväll. Råå gästar Eket i en viktig drabbning som på förhand kan sluta precis hur som helst. Nog för att vi slog tillbaka Eket med 5-1, men jag skulle ändå vilja säga att de kan sno poäng från många lag i serien, vilket de redan visat prov på.

I Spanien är det Atlético som är kungar. Åtminstone till och med lördag. Själv gläds jag oerhört åt deras ligatitel. Det råder väl inga som helst tvivel om att Diego Simeone är årets tränare. Att dessutom, med kniven mot strupen, ta titeln från självaste Barcelona på Camp Nou med storstjärnan Diego Costa skadad är oerhört stort. Att man dessutom kan vinna även Champions League är ännu större. På lördag kommer jag hålla både tummar och tår för att Atlético ska dra längsta strået. No al calcio moderno, så att säga.

jesper_johansson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *