Vårsäsongens sista batalj stod på agendan. Motståndare var tabelltvåan Vinberg som såklart var taggade till tusen för att knappa in på Höganäs som åkte på årets första torsk i går. Vinberg hade inför matchen bara två förluster, mot Snöstorp/Nyhem och mot just Höganäs.

Vinberg inledde matchen klart bäst och tog taktpinnen de första tio minuterna. Vinberg trillade boll och var spelskickliga över hela banan, men kom inte till några riktigt heta chanser. Vi däremot, jobbade oss in i matchen och skulle något av lagen haft ledningen i halvlek borde det varit vi. Vi skapade en och annan halvchans men kom inte riktigt upp till den standard vi bör, och faktiskt även har, hållit på sistone. Vi gick alltså till halvtidsvila efter fyrtiofem mållösa minuter med mycket ställningskrig.

I andra halvlek var det återigen Vinberg som tog tag i taktpinnen första sex-sju minuterna. Därför var det aningen ologiskt att det är vi som tar ledningen efter 52 spelade minuter. Hallberg gjorde sin gubbe och hittade Koppen, som var lite ur balans men ändå lyckades placera bollen förbi målvakten. I och med målet tog vi också över lite grann, och faktum är att vi borde gjort 2-0 bara någon minut innan deras kvitteringsmål (ping Hallberg). Efter 65 spelade minuter kom dock kvitteringsmålet för Vinberg. Lite av ett slumpmål och det blev lite av ett startskott för Vinberg. Efter deras första mål tog de över matchen nästan helt och hållet och vi var för sena in i varje situation. Vinberg spelade ut oss och i den 80:nde minuten blev de tilldömda en frispark bara en liten bit utanför vårt straffområde. Den tog man hand om på absolut bästa möjliga sätt. Skytten fick lite av en David Luiz-touch på bollen och den var otagbar för Jonsson i holken. Bittert som tusan.

Personligen är jag av uppfattningen att Vinberg är det klart bästa laget vi mött i år. Oerhört skickliga med boll och passningssäkra över hela banan. Det råder inga tvivel om att det blir ett hett race mellan Vinberg och Höganäs till hösten. Nu går vi på ett härligt sommaruppehåll. Till hösten gäller det för oss att ta nya tag och klättra några placeringar i tabellen.

Glad midsommar på er, vänner!

Matchfakta:

Hittarp-Vinberg 1-2 (0-0)
1-0 52′ Kopfinger, 1-1 65′, 1-2 80′

Jesper Johansson

Share →

One Response to Johansson: Förlust i sista matchen innan uppehållet

  1. Bengt ohlsson skriver:

    Har ni lika mycket flyt till hösten som ni har haft oflyt på våren, då kan det sluta rikyigt bra. Alltid lika trevligt att se er spela glad-fotboll. Glad Midsommar till Er alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *