Frukostklubben in action.

Detta blir alltså det första inlägget jag skriver med tre poäng i bagaget. Stort bara det. Framgångsreceptet för helgens seger stavas frukostklubben. En härlig, gemytlig liten klubb som vi satt ihop och kör på matchdagar. Igår var det premiär för den och vi sågs hemma hos Hacke tidigt på morgonen. Det var omöjligt att inte beundras av det ihärdiga arbete vissa lade ner i matlagningen inför brunchen. Dalle stekte pannkakor med enorm omsorg och kärlek och var enligt säkra källor på plats flera timmar innan oss andra för att ”förbereda” som han själv sade, Hallengren vakade över baconen som om det vore hans barn och Jonsson dök upp med frukt för ett helt kompani och gjorde en fruktsallad som definitivt höll världsklass. Jag och Milata bidrog genom att duka och agera mentalt stöd till de andra, sedan stekte vi ägg och korv med bravur, vilket ledde till att Dalle stiftade namnen Ägget och Korven på oss två. Sedan slog vi oss ned i solen på verandan och åtnjöt en fantastisk frukost. Att det skulle tas tre pinnar några timmar senare var en stor jävla självklarhet. ”Gluten-Hacke” åt sitt till synes smaklösa bröd och njöt av solskenet, Hallengren tyckte att hans bacon var ”det klart bästa på hela frukostbordet” och tyckte det var konstigt att han inte fick fler hyllningar för det. Dalle läste tidningen mycket noggrant och Milata var fokuserad som aldrig förr. Ett vinnande koncept alltså, och eftersom det ledde oss till årets första trepoängare betyder det att det blir fullt hus hos Hacke inför varje match framöver. Det är ju inte svårare än så!

Slaviks tweet.

Matchen då? Dencker fick med det mesta från den i sitt tv-inslag som ni kan se här. Vi var som kalvar på grönbete hela gänget och stod för en fantastisk laginsats matchen igenom. Det märktes redan i början på veckan att det var ett taggat gäng som skulle ställas inför årets första derby, och på uppvärmningen spred sig känslan av att vi för dagen var helt oslagbara. Alla jobbade för varandra och drog med sitt strå till stacken. Jag fick även göra debut som anfallare för HIK i min comeback.. Att spela bredvid Koppen är hur enkelt som helst och han står för en fantastisk insats matchen igenom. Vi har alltså inte spelat tillsammans tidigare, men det kändes som att det klickade och vi hittade varandra gång på gång. Han assisterar till båda mina mål, och passar på att göra ett drömmål själv. Nytillskottet Slavik Jevtushenko livetwittrade från matchen och hans följare kunde läsa när han skrev om dagens anfallspar som ni ser till höger i bild. Borstahusen står upp och kämpar och sliter matchen igenom och vid ställningen 3-2 har de ett par lägen som kunnat resultera i ett kvitteringsmål. Man saknade skyttekungen Christian Andersson, vilket var tämligen märkbart. Men för dagen fanns det ingen chans i världen att vi skulle förlora, det fanns bara seger och ingenting annat i alla elva spelarnas huvud. Förra året föll HIK mot Borstahusen med 3-2 i båda mötena efter segermål i slutminuten båda gångerna. Likaså var det i träningsmatchen under försäsongen i år. En stor revansch och nu är det lilla spöket försvunnet. Vad som gäller nu är att bibehålla samma fokus och inställning på såväl träningar som matcher framöver, då är vi svårstoppade. Årets första trepoängare gav mersmak och jag vet att jag inte är ensam om att gärna känna samma glädje varje vecka efter helgens match.

I England har det varit dramatik i Championship-avslutningen. Och nu fortsätter det i form av playoff. Watford, med Joel Ekstrand i laget och Gianfranco Zola som tränare, tog igår emot Leicester och det blev minst sagt drama i slutminuterna. Vid sammanlagda ställningen 2-1 till Watford i den 97:e minuten får Leicester en billig straff. Anthony Knockaert kliver fram, men före detta Arsenalkeepern Manuel Almunia räddar både straffen och returen. Sedan sätter han igång spelet fort och Watford får ett bra kontringsläge och då blir Troy Deeney stor matchhjälte när han gör 3-1-målet för sitt Watford. Nu väntar final för Watford och Joel Ekstrand på Wembley där man möter antingen Crystal Palace eller Brighton som möts ikväll.

Ibra tog igår sin första titel i Frankrike. Det känns inte som en omöjlighet att det även är hans sista där och det blev ett dramatiskt efterspel mitt under firandet i omklädningsrummet när Ibra skällde ut Leonardo. (se video). Det gör alltså inte att ryktena gällande en eventuell Italienflytt blir mindre. Med största sannolikhet får däremot Ligue 1 ett nyförvärv av absolut världsklass redan idag då Falcao tar sitt pick och pack från Madrid för att bosätta sig i skatteparadiset Monaco. En spelare som kunnat välja och vraka bland alla toppklubbar i Europa väljer alltså Monaco som sin nästa klubb. Lite av en bomb, absolut, men det är någonstans där vi är idag. Den moderna fotbollen, där klubbhjärta i stort sett inte existerar och där pengar är det enda som betyder något. Money talks, det vill säga.

Helgens snabbaste: Nej, mitt mål efter 22 sekunder i helgen var inte det snabbaste i NV-Skåne. Det var faktiskt inte ens det snabbaste i Hittarp. Igår passade damlagets Mell Karlsson på att näta redan efter 11 sekunder och därmed göra mål dubbelt så snabbt som jag gjorde. En ganska hyfsad bedrift, om man säger så.

Det ryktas…
…att far och son Svensson bjuder hem hela laget för bartömning innan de ska flytta ut ur huset. Undrar om det fått kvinnan i husets godkännande(?)
…att det rådde meningsskiljaktigheter under lördagskvällen gällande om Hallbergs miss i helgens match var ”ett svårt läge där han gjorde sitt absolut yttersta” eller om det helt enkelt var en grov miss.
…att Martin är mest nöjd med sin tunnel i helgens match och att han tycker den borde fått mer uppståndelse.
…att John mådde dåligt för att han missade lördagens bravader och firande med gänget.
…att det blir omöjligt för Hittarp att, som man gjorde förra året, vinna fair play-priset när en viss Milata finns i laget.
…att striderna mellan Eskilsduon Egger och Book är långt ifrån över och att den sistnämnde filar på en bättre replik än den han fick gällande sitt utseende i Eggers matchanalys.


Jesper Johansson

Share →

2 Responses to Johansson: Frukostklubben, derbyseger, playoff-drama och money talks

  1. Bengt ohlsson skriver:

    Hej Jeppe
    Lika bra penna som DITT spel var mot Borstahusen – fortsättningen kan bli riktigt bra med kamrat klubben

  2. Herman skriver:

    Hög klass på detta blogginlägget och verkar ha varit minst lika hög klass på din comeback i lördags. Ditt och Koppens samarbete på planen borde oroa de flesta lagen i den här serien, kanske ni bara behöver öva lite mer på att synka varandra i Tv-intervjuerna, det var inte Filip och Fredrik-samarbete där :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *