Äntligen lite regn. Bossen berörde ämnet i morse och jag kan inget annat än instämma. Det är skönt att solen vilar ett litet tag. Det gör också att det känns mer rätt att sitta vid en dator, ligga i soffan eller glo en film till skillnad från att känna sig tvungen att vara ute i det fina vädret hela dagen. Under min semester har jag fått tillräckligt med sol. Jag har även hunnit med en Turkietresa tillsammans två Eskilsspelare, även om den ena av de två för det mesta är avstängd. Inga namn nämnda. Det enda negativa med att det regnar just idag är att kvällens grillning som skulle ägt rum efter träningen tvingades att flyttas. Kung Peter får dominera som grillmästare nästa vecka istället, helt enkelt. Men sol, regn eller åska kan kvitta – nu ska det spelas en höstsäsong  oavsett väder.

Vi drog igång i torsdags förra veckan och smygstartade lite med träning. Efter en längre tids uppehåll är det såklart fantastiskt att kliva in i omklädningsrummet och träffa alla gubbar igen. Byta om, snöra på sig skorna och gå ut och latcha lite innan träningen drar igång. Som vanligt efter ett uppehåll är det mycket som skiljer sig spelare emellan. Huruvida man har hållt igång eller inte, vem som har mest respektive minst solbränna (ping Fredrik Hallengren), suget efter att börja träna igen också vidare. För egen del är suget enormt nu, och jag tror inte jag är ensam om att vilja ta en jävla massa fler poäng än vad vi lyckades åstadkomma under våren. Vi kommer att börja med ett rejält prov nästa helg då vi på fredagen sätter oss i minibussar för att gästa tabelltvåan Vinberg. Bara drygt ett och ett halvt dygn senare, på söndag eftermiddag, kliver vi in i Svenska Cupen och får besök på Laröds IP utav division ett-laget Lunds BK. Det gäller att vara med direkt, med andra ord.

Det här med höstsäsongen då. Oavsett hur det gått på våren, bra eller dåligt, så är det nu allting kommer att avgöras. Förra säsongen när jag spelade i Höganäs ledde vi serien efter våren för att sedan kollapsa totalt de inledande matcherna på hösten. Laget som låg trea efter våren, BW90, stod efter hösten som segrare och avancerade till division två. Det ska spelas om ytterligare 33 poäng. En jävla massa, med andra ord. Kommer vi fortsätta att förlora matcher vi verkligen borde vunnit? Kommer segertåget från Kullabygden hålla undan från jagande Vinberg hela vägen in i mål? Hur kommer Råå och Borstahusen prestera under hösten? Det återstår att se. Mycket kan, och mycket kommer, att hända. Det är nu allt skall avgöras.

Annars har det varit ett uppehåll med mycket fokus på laget i mitt hjärta. Fiorentina har nämligen gjort en helt makalös mercato och lyckats signa spelare som Gomez, Joaquin, Ilicic och Ambrosini. Och ska man tro på ryktena så väntas fler överraskningar. Jag kan knappt vänta på att Serie A 13/14 ska dra igång. Med spelare som Tevez och Higuain i ligan är Serie A hetare än på många år.

Nu väntar alltså sista matchfria helgen innan allvaret börjar. Jag kan väl bara passa på att önska alla NV-skånska klubbar lycka till i höst.

Jesper Johansson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *