Februari är här och det är dags för träningsmatcherna att dra igång snart. Vissa lag sparkar igång redan idag, andra om några veckor. Hur som helst är januari avhandlad och skönt är väl det. Det är ingen svår matematik att räkna ut att just januari är den tråkigaste månaden, då det inte ens finns en träningsmatch runt hörnet som lockar och det enda man får göra är att löpa och träna styrka, mer eller mindre. Nu finns det åtminstone en träningsmatch att se fram emot och kunna springa av sig all fotbollsglädje och energi på. Om än bara en träningsmatch så är det ju faktiskt lite småcharmigt att se de små förbättringar som görs från vecka till vecka under försäsongen.

Annars har jag även hunnit med att sluta snusa i dagarna. Mer än en vecka har faktiskt gått och jag känner mig lite stolt över mig själv, med all rätt. Även om humöret och tålamodet går upp och ner lite grann så känns det ändå bra och jag ångrar mig inte, än så länge. Så nu får jag dricka mitt morgonkaffe under snus i skrivande stund och sådär, men det kan det väl vara värt ändå tycker jag.

Deadline day har passerat för den här gången och det råder väl inget större tvivel om vilken övergång som gav högst eko i fotbolls-Sverige. Det slog ned som en bomb när det stod klart att Kim Källström lämnar bänken i Spartak Moskva för densamme i Arsenal. Det första som slog mig var vad han skulle kunna komma att bidra med. Först och främst är det en väldigt lurig övergång. Arsenal har ett oerhört starkt mittfält, om än skadedrabbat. Men efter en del tänkande behöver man inte vara raketforskare för att komma fram till att han kommer bidra med något nytt i Arsenals mittfältsspel. Sen huruvida det kommer lyckas eller bli en total flopp är oklart. Men Wenger brukar ha fingertoppskänsla i många beslut och det var inte allt för längesen många Arsenalsupportrar tyckte att värvningen av den nygamle bulldozern Flamini var ofattbar. Det skulle komma att visa sig att det var en helt enastående värvning och Flamini har än så länge under säsongen bidragit med, vad jag är inne på gällande Källström, en ny typ av egenskap på mittfältet. Han är vänsterfotad, kan slå den lite längre bollen upp mot anfallare och bakom motståndarnas backlinje. Jag säger inte att jag inte förstår det ironiska i värvningen och att det sågas friskt till höger och vänster. Däremot tycker jag det är löjligt att såga det och säga det alla andra redan tycker. Så för en hel del gånger pengarna slänger jag in en slant på att Kim blir succé i Arsenal. Vi måste väl trots allt kunna enas om att det är trevligt med ännu en svensk i Premier League. Vi får vara glada för det lilla nu för tiden. Vi har inte fler riktiga klasspelare än den långe och det dröjer nog ett bra tag till innan vi har det. Så under tiden får vi luta oss tillbaka och vara nöjda med att vi har en Källström i Arsenal, en Guidetti i Stoke och Ekdal i Cagliari.

Det är ingen nyhet att det är fullständigt svinkallt. Under träningarna tar man gärna på sig så mycket som möjligt, gärna långkalsonger under långbyxorna och underställ under dubbla tröjor också vidare. Om man inte heter Viktor Wihlstrand, det vill säga. Han har kört med shorts varje träning än så länge. Vi andra fryser bara av att titta på honom. Jag förstår det faktiskt inte, Vigge. Ta på dig kläder. Det var bara det.

Daniel ”Caga” Olsson gjorde ett bra val av dag när han gjorde sin första träning med oss i veckan. Snöstorm och en plan som inte tillät fotboll resulterade i en timmes idiotlöpningar tvärs över planen med inslag av styrkeövningar. Måste ha varit underbart att göra sin första träning på ett sådant sätt. Enligt honom själv borde han ”stannat i Egypten nån vecka till”. Så, välkommen till Hittarp.

Hann även med att lyssna igenom Alltid Fullsatts egen podcast igår kväll innan jag somnade. För det första ett fantastiskt initiativ av Dencker och Jocke Persson och ett projekt som är fantastiskt trevligt och med all säkerhet kommer uppskattas på alla håll. Första avsnittet höll hög klass och det ska bli en fröjd att följa podcasten i fortsättningen. Och när vi ändå snackar podcast kan jag, som är lite av en självutnämnd podcast-kung och lyssnar på fem-sex olika i veckan ge er några tips på podcaster som innehåller sport och fotboll. Alla finns på iTunes och i appen Podcaster.

Agendasättarna
– Anders Cedhamre på Expressen intervjuer sportprofiler, inte bara fotbollsspelare.
Ewer – Mattias Ewer träffar fotbollsprofiler, föredettingar, spelare och tränare.
Calciomania – Marcus Birro, Thomas Wilbacher och Johanna Reimers snackar om italiensk fotboll.

Men först och främst ska ni lyssna på Alltid Fullsatts egen, såklart.

***

jesper_johansson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *