Just nu flyter det mesta på av sig själv. Två raka segrar i bagaget och tio gjorda mål framåt. Även om Europa får vänta då vi åkte på rejält med stryk av Lund är allt som det ska. Vi har onekligen hittat rätt i vårt spel och nu handlar det om att fortsätta på samma spår och inte bli självgoda eftersom det kan vända lika snabbt igen. Redan på onsdag väntar en ny utmaning då vi gästar serieledaren Höganäs. En match alla bör ta sig ut till Kullabygden och ta del av. Det kommer vara en del jippon runt matchen och redan 17.30 spelas den första matchen mellan Höganäs och Hittarp, då pojk- och flicklagen klubbarna emellan gör upp i ”Derbykampen”. Detta håller på fram till 19.13 då det är avspark I seniormatchen. I slutändan räknar man ihop alla resultat för att kora en vinnare i Derbykampen. Förra mötet oss emellan slutade 2-0 till Höganäs efter två mål i slutminuterna. Matchen på onsdag kommer med all säkerhet, precis som förra mötet, bjuda på hög intensitet och mycket känslor. Alltid Fullsatt finns på plats och efteråt kan ni se målen och intervjuer här.  

Europa får vänta på Hittarp, eller tvärtom. Det blev som sagt inget äventyr i Svenska Cupen för oss. Extra typiskt att vi förlorade mot Lund då de dagen efter lottades mot IFK Göteborg. Det hade varit en härlig upplevelse att få ta emot Änglarna hemma på Laröds IP. Eskilsminne däremot, gjorde vad de skulle och lottades därmed mot Djurgården. Det är bara till att gratulera, det kommer med största sannolikhet bli en härlig inramning på Harlyckan. Jag vet en som kommer vara lite extra taggad, nämligen Gnagetfantasten Hermansson som nog mer än gärna sänker antagonisten Djurgården.

Några som inte riktigt har det rätta flytet just, snällt uttryckt, är HIF. Matchen mot Norrköping igår var ett sömnpiller. Slarvigt, på gränsen till uselt, passningsspel och det mest tempolösa de presterat på väldigt länge. Det enda glädjande var ungtuppen Gustav Jarl som hoppade in i slutskedet av matchen och lyckades tillföra mer på den korta tiden än vad alla de andra gjorde tillsammans på resten av matchen. Där spelade han nog till sig fler inhopp, skulle jag tro. Värvningen av Imad Khalili kunde inte komma lägligare än nu.

Jag får även passa på att gratulera min gode vän William Kvist till kontraktet i Örebro. Det ska bli spännande att se honom i Örebro, som med all säkerhet spelar i allsvenskan nästa år. Lite skillnad mot att spela för Hässleholm i division 3, minst sagt. Och enligt mig har William kommit helt rätt då han håller en nivå som är oändligt mycket högre än division 3-fotboll.

De europeiska toppligorna börjar smyga igång. I helgen gjorde Bundesliga och Ligue 1 entré och till helgen kliver Premier League in i handlingarna. I Premier League lär det som vanligt numera, bli en säsong fylld av ångest – det är ofrånkomligt när man håller på Arsenal. Självklart fick såväl Bayern som Dortmund med sig tre poäng i premiären i Bundesliga, och det råder inga som helst tvivel om att det är just de två giganterna som kommer göra upp om titeln i år också. Noterbart är att nyförvärvet, Aubameyang gjorde hattrick i sin debut för Dortmund. Zlatans PSG joggade till sig ett kryss medan det nya, spännande Monaco, ledda av den gode Ranieri, tog en seger direkt. Fixstjärnan Falcao höll sig såklart framme och gjorde ett av målen. Det dröjer ännu en hel vecka innan Serie A drar igång, och längtan efter det är från min sida gigantisk. Första Fiorentinamatchen är redan bokad, då jag i slutet av september åker ner till Milano och ser när de spelar mot Inter. Det blir första, men absolut inte sista, Serie A-matchen på plats för min del under kommande säsong. Med alla härliga nytillskott i ligan är Serie A hetare än på väldigt länge, och som calciofantast kan jag inte annat än njuta. Kollega Queckfeldt tippade slutplaceringarna i de olika ligorna och lokala serierna, så jag tänkte att jag kunde göra samma sak. Nedan följer mitt tips:

Premier League: 1) City 2) Chelsea 3) United
La Liga: 1) Barcelona 2) Real Madrid 3) Atl. Madrid
Serie A: 1) Juventus 2) Napoli 3) Fiorentina
Bundesliga: 1) Bayern 2) Dortmund 3) Leverkusen
Ligue 1: 1) PSG 2) Montpellier 3) Monaco
Allsvenskan: 1) AIK 2) HIF 3) MFF
Div 2: 1) Norrby 2) Assyriska 3) Eskilsminne
Div 3: 1) Höganäs 2) Vinberg 3) Hittarp

Missa inte: Höganäs-Hittarp, Julivallen, onsdag 19.13.

Jesper Johansson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *