Det var ett tag sedan senast jag skrev av mig på detta forum. Och det har hunnit hända ett och annat sedan dess. Bland annat att jag sedan några veckor tillbaka inte kunnat sparka boll eftersom min baksida bråkar med mig, men det är så tråkigt så det finner jag uppriktigt sagt ingen anledning att skriva mer än just så om.

****

Men med det i åtanke får jag nu följa laget från sidan. I senaste helgens match, 6-1 segern mot tabelljumbon Staffanstorp, fick jag göra ett tappert försök att fylla ett par ruskigt stora skor. Vår, och tillika Helsingborgs, bästa speaker, Martin Meltzer, fick kasta in handduken då en årlig pokerturnering smällde högre. Hur det gick för honom där är fortfarande oklart. Alltså fick undertecknad försöka axla den rollen, vilket resulterade i tillsägelser från såväl domare som bortafölje. Man får uppenbarligen inte slänga sig med uttryck såsom ”billig frispark” och ”propagandafotboll” när man är speaker i division tre. Visste ni inte det tidigare så vet ni det nu.

****

Som sagt, 6-1 och nu är vi förhoppningsvis tillbaka på segertåget för att stanna där. Kommande helg väntar hemmastarka Eket på just deras hemmaborg och det blir med all säkerhet en tuff drabbning. Det känns högt när man tittar uppåt i tabellen så för stunden känns det lönlöst att göra det. Vi kan helt enkelt inte göra mycket annat än att vinna våra matcher och hålla tummarna för att vi får några andra resultat med oss. Det ska spelas om en hel del poäng till och mycket kan hända. Men nu får vi använda oss av den pissgamla klyschan ”en match i taget”.

****

I och med överkörningen i matchen mot Staffanstorp fick vi också med blandade känslor tacka av tro riktiga trotjänare i Hittarpströjan. Anton ”Hacke” Håkansson och Fredrik ”Der Bomber” Hallengren gjorde sina sista matcher i den vita tröjan, för det här gången. Den förstnämnde fick dessutom avsluta denna sejour med ett vackert mål. Båda lämnar Sundets pärla för studier. För Hacke går flyttlasset till Hasse Eklunds Kalmar och för Hallengren går det till hufvudstaden. För egen del innebär det att två av mina absolut närmsta vänner flyttar. För laget att två profiler och fantastiska grabbar lämnar oss. Hacke har lovat att han ska fortsätta med bollsparkandet i citat ”det laget i Kalmar med snyggast tröjor”. Hallengren ska representera min vän Jesper Hussfelts Andrea Doria i division 4 med en och annan profilstark spelare. Hallengren ska nog kunna ställa till med oreda både för motståndarna och på nattklubbarna i huvudstaden.

10583778_598560043586628_6849828748393292637_n****

De flesta av de stora ligorna är redan igångsparkade. Bayern inledde lite halvknackigt men nog ska det väl mycket till för att Peps manskap inte ska ta hem Bundesliga även i år. I Spanien blir det löjligt heta El Clasicó i år och Diego Simeones soldater i Atlético är de enda som kan utmana de två jättarna. I Premier League gör City och Chelsea precis det som förväntas av dem. Louis van Gaal har ett helvete i den röda delen av Manchester, och någonstans får väl deras supportrar inse att de faktiskt inte är bättre. I premiären ställde man upp med en trebackslinje i form av Evans, Smalling och Blackett. Det är oklart huruvida någon i den backlinjen hade gått in i HIF. Mitt Arsenal lär göra precis som vanligt, nämligen sluta fyra. Den stora snackisen är ju ofrånkomligen Mario Balotelli. Det ska bli, som det alltid är, spännande att följa honom. På förhand känns det väl kanske inte som att han passar som handen i handsken just där, men å andra sidan vet man aldrig med Super-Mario. Brendan Rodgers lär få det hett om öronen åtminstone, och nog kan vi väl redan nu göra klart att Balotelli kommer slå till med både skandaler och succéer. Till helgen drar Serie A, min stora kärlek, igång. Då gästar mitt kära Fiorentina huvudstaden och fjolårets stora snackis, Roma. När det kommer till Fiorentina blir det väl mer eller mindre precis samma som för Arsenal. Man blandar världsklassfotboll med bottennapp och slutar på fjärde plats. Men i år ska väl Mario Gomez kunna frälsa oss en och annan gång, och när det kommer till Giuseppe Rossi får vi be för att han får spela så många matcher som möjligt och hålla sig skadefri.

 

jesper_johansson

Share →

2 Responses to Johansson: Stora skor och avtackning

  1. Bengt ohlsson skriver:

    Du är minst lika bra med pennan som att vara speaker. På planen är Du bäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *