Landskrona BoIS stod för en stor skräll när man igår kväll besegrade Malmö FF med 3-1 hemma på ett kokande Landskrona IP och därmed gav MFF respass ur Svenska Cupen. Rent spontant känns detta som den största knallen i Svenska Cupen sedan Veberöd besegrade IFK Göteborg på mitten av 90-talet. Det som i mina ögon gör skrällen ännu större är också sättet som BoIS gör det på, i ärlighetens namn så kändes var nästan segersiffrorna i underkant – BoIS kändes giftiga i stort sett i varje anfall medans MFF hade ytterst svårt att ska högoktaniga målchanserna. BoIS offensiva trio med Eric Pärsson, Alexander Tkacz och inte minst Jonathan Levi.

Levi chippar in 2-0 (bild från Cmore)

Levi chippar in 2-0 (bild från Cmore)

BoIS tog ledningen efter knappt fem minuters spel genom just nu glödhete Tkacz med ett välplacerat skott. Fem minuter senare dubblade Jonathan Levi BoIS ledning efter ett mycket vackert mål. Efter en Gattuso-glidtackling på Oscar Lewicki, en Ronaldo-löpning i djupled och en sällsynt vacker chipp i mål. Så här sade Levi själv om målet:

– Jo först och främst står jag och dräller med bollen på mittplan. Men Agim har hjälpt mig mycket med det här att återta boll efter man tappat den och när landslagsstjärnan Lewicki står där med bollen så känner jag bara ”du är min”. Då får jag ut bollen ut till Erik sen kutar jag mitt allra snabbaste till höger. Skriker i hopp om att han ska höra mig, vilket han gör och sätter passningen perfekt. Jag får ett perfekt mottag där jag dra med bollen till höger i samma steg, känner sen att jag är lite före Brorsson och hinner tänka en sväng. ”Bortre eller chäpen?” Ja, vi dammar av Stolla-chäpen, och vips så var det 2-0. Som jag sagt tidigare, 20 år tog det för ett vasst avslut med högerfoten. Hyfsad tajming.

Det har nu gått en natt sedan skrällen var ett faktum och det lugnet börjar lägga sig så smått igen över Landskrona som upplevde sin största fotbollskväll på IP på väldigt många år. Jonathan Levi igen om känslor så här dagen efter.

– Det har gått mer än 13 timmar sen slutsignalen men jag är lika torr i flabben ännu kan jag säga. Samtidigt så har det nog inte slagit mig ännu över vad vi har åstadkommit för jag är förvånansvärt lugn. Folk som känner mig vet om att jag och nervositet är som handen i handsken när det kommer till match, om det så är Tågarp eller Malmö FF vi möter, det spelar ingen roll. Igår när jag kom till IP så var det kört, 3-4 toalettbesök innan match och sen väl i spelartunneln stod du och skaka. Fotboll när den är som bäst.

BoIS pangstart med två mål efter bara 10 minuter satte såklart sin prägel på matchen och hemmalaget kunde spela ut sin matchplan, välregisserad och analyserad ner i minsta detalj av demontränaren Agim Sopi.

Kändes det också ute på planen att drömstarten gav er mer arbetsro?

– Ja så blir det ju. MFF blir ivriga och känner väl att dem måste mer framåt, även fast man knappt märkte det då de spelade likadant och inte kom fram till något värst bra läge. Samtidigt känner vi där att vi inte behöver stirra upp oss eller att vi måste gå framåt, utan istället bara stå rätt och springa rätt i försvarsspelet med tanke på att resultattavlan visar 2-0 till oss.

Italienskbördige Levi njöt av matchen igår och såg en del likheter med vad hans Landskrona BoIS uträttade på planen igår och vad Contes Italienska landslaget gjorde i EM under sommaren.

– Otroligt rolig match att spela men samtidigt otroligt jobbig. Vi möter ett så grymt skickligt lag vilket man märker när dem trillar boll till höger och till vänster och du får springa där som Contes mannar i EM, nästintill bara utan boll. Men vi gör det vi ska, målet och ribbskottet är det enda riktigt farlig MFF har om jag inte minns helt fel. Vi löper för varandra och litar på varandra när vi väl får bollen. Sen vad våra två mittbackar gör i det här laget har jag ingen aning. Plockar man Sveriges bästa anfallare på det viset så ska man spela betydligt högre än i division 1 i Sverige.

Att BoIS skulle kunna skrälla mot MFF var såklart något som många BoIS:are hoppats, men att man skulle kunna göra på det här viset och vinna med klara siffror och helt rättvist – ja det tror jag inte ens att Olof Lundh vågat drömma om. Är då Jonathan Levi förvånad att BoIS står upp så bra mot MFF som av många rankas som Sveriges bästa lag just nu?

– Lite förvånad är jag, det måste jag säga. Visste att vi hade en bra defensiv, men inte såhär bra. Visste att vi alltid tar jobbet för varandra, men inte så här mycket. Visste att vi har kyla och teknik i omställningar, men inte såhär bra. Men du vet själv hur det är, den här typen stora matcher får fram den där extra lagkänslan vilket gör att du automatiskt höjer dig ett snäpp. Du vill göra allt för ditt lag, vilket är skit härligt att uppleva.

Foto: Privat

Foto: Privat

u väntar serielunken för BoIS där man jagar Östers IF i kampen om seriesegern och avancemang till Superettan. Någon rast och vila eller tid för att fira cuptriumfen är det inte tal.

­–  Vi firar det med att springa 3 x 8 minuters rehabilitering. Specialövning som Agim fiskat fram någonstans. Om vi alla tycker det är kul? Det vettifan haha. Men vi litar på coachen att det hjälper! I seriespelet tror jag denna matchen kommer att tända oss. Vi har fortfarande inte presterat den där riktiga toppmatchen i serien, jag väntar på den fortfarande. Denna segern mot MFF och revanschsuget vi har mot Husqvarna som vi ställs mot i helgen, gör nog så att vi kan bjuda upp till dans mot dem på söndag. Så kan vi förhoppningsvis utmana Öster rejält här i höst.

Jonathan Levi lovordas av såväl sin egna tränare som av experter i TV, i tidningar och på diverse sociala medier efter insatsen igår. Att han fullständigt överglänste landslagsmannen Oscar Lewicki kunde vi alla se och BoIS-publiken njuta av. När jag frågar Levi själv om sin insats så får man en ganska så bra bild över vilka förväntningar han har på sig själv.

­– Egna insatsen kändes väl okej. Kände att jag ville ge ännu mer. Touchen satt inte som den skulle, felbeslut här och där så det är lite sånt smått man står och grubblar över. Men man får tänka på att när vi väl får bollen är vi slutkörda med tanke på att vi får springa väldigt mycket och MFF tvärtom. Så dribbla av någon från allsvenskans bästa fotbollsklubb när de är fräscha och du själv lite sliten, nja inte så lätt direkt. Men får ett ok i mina egna ögon.

Ett ok alltså – jo då får ett ok i min bok också. Skulle vilja säga att insatsen var fenomenal men samtidigt är jag inte förvånad, bortsett från sitt egna fantastiska mål och assisten till Eric Pärssons mål så gör Levi många fina prestationer och hotar i stort sett i varje omställning MFF´s backlinje i sin släpande anfallsroll. Jonathan Levi har en enorm potential och igår fick vi se en del av hans register mot självaste Malmö FF. Det skulle förvåna mig oerhört mycket om inte Levi spelar på betydligt större arenor regelbundet, jag ser heller inga direkta begränsningar för var Levis resa ska sluta. Han har klippet i steget, han blicken för spelet, en känslig vänsterfot och kanske allra viktigast – han har rätt inställning. En mer ödmjuk, hårt arbetande fotbollsspelare som är fast besluten om att lyckas, är svår att hitta. Utlandsproffs, landslagsäventyr – ja fortsätter Jonathan utvecklas som han gjort sista åren så är det inte en fråga om det kommer hända – utan snarare om när det är dags. Landskrona BoIS får passa på att njuta av sin diamant så länge det varar.

niklas_hermansson

Tagged with →  
Share →

One Response to Jonathan Levi efter cupskrällen: ”- Det har gått mer än 13 timmar sen slutsignalen men är lika torr i flabben ännu kan jag säga”

  1. pokerclub88 skriver:

    You never haѵe to wait in line to play, or wаit
    for a dealer to sit down tο befin ρlaying. Be familiar in poker online firѕt before you even start pⅼaying it.

    There are many websites dedicated to helping Aᥙstralians cҺoose the best poker sites.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *