Jordan Larsson missar OS. Foto: svenskfotboll.se

Jordan Larsson missar OS. Foto: svenskfotboll.se

Med bara Matthew Rusike och Mikael Dahlberg i anfallsstallet så väljer HIF att stoppa Jordan Larsson från att åka till OS i Brasilien. Manager Henrik Larsson motiverar beslutet så här på HIF:s hemsida:
– Anledningen är att vi bara har två anfallare tillgängliga i dagsläget, varav en står på två varningar. Vi vet inte när Linus Hallenius kommer tillbaka heller. Det absolut viktigaste är Helsingborgs IF. Jag förstår Jordans situation och vad han missar. Tyvärr är det en del av fotbollen. Det är tråkigt för honom eftersom det självklart hade varit en bra erfarenhet. Tyvärr funkar det inte med det läget vi har just nu, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Fotbollsklubbarna vars spelare är uttagna till OS har ingen skyldighet att släppa sina spelare som annars är en regel vid till exempel EM- och VM-kval.
I HIF:s fall är det alltså skadesituationen i truppen som sätter stopp för Jordan Larsson. När han blev uttagen till OS-truppen såg läget annorlunda ut.
– Som situationen var då så var det ganska klart att han skulle få åka. Då hade vi tre hela anfallare till förutom Jordan. Numerären var bättre. Då tänker man att OS är positivt för en ung kille. Jag har haft en bra dialog med förbundskapten Håkan Ericsson. Så den har funnits där hela tiden, säger Henrik Larsson och fortsätter:
– Jag har hela tiden pratat med Jordan i ett tidigt skede. Han vet om att vi är glada som klubb och jag som pappa att han blev uttagen. Samtidigt sa vi tidigt att, som det ser ut idag får du åka men om det händer något så får du stanna. Så det kommer inte som en överraskning, men det är klart att det finns en besvikelse i det hela. Samtidigt är han klok och förstår.

Jordan Larsson själv är givetvis besviken men inte överraskad med tanke på att skadorna i truppen kommit.
– Det är klart att det är trist. Det är en dröm som man hade velat uppfylla. Samtidigt tillhör jag HIF och som det ser ut nu hade det inte varit bra om jag hade åkt. Jag har full förståelse för beslutet. Vi har haft en bra dialog om hur det har sett ut hela tiden. Men jag kände ganska tidigt att jag inte skulle åka och nu blev det så, säger Jordan Larsson till klubbens hemsida.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Jordan Larsson missar OS: ”Klart det är trist”

  1. Christer Magneklint skriver:

    En stor j-vla skandal är det !!! SvFF borde väl iaf se till att allsvenska klubbar tvingas släppa sina spelare till OS (som är så mkt större än vår ”korpenserie”)
    Riktigt illa detta !

  2. Dh skriver:

    Helt rätt Henke!

    Kan ju inte tvinga en anställd att göra vad som helst utanför sitt avtal,det avgör ju arbetsgivaren. Det gynnar inte Hif och därför stannar han hemma,thats it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *