Kontraktet var på tre år, men efter degraderingen till superettan lämnar nu Henrik Larsson som manager i HIF.
Beslutet har fattats gemensamt av Henrik Larsson och styrelsen som en följd av degraderingen till Superettan.

Henrik Larsson och HIF har haft en minst sagt motig säsong. Nu skiljs de åt. Foto: C More

Henrik Larsson och HIF har haft en minst sagt motig säsong. Nu skiljs de åt. Foto: C More

– Jag själv, styrelsen, Henrik Larsson och övriga i ledarstaben, tillsammans med spelartruppen, bär solidariskt ansvar för degraderingen, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Den här gången slipper HIF dubbla tränarlöner som varit fallet vid tidigare tillfällen. Henrik Larsson väljer nämligen att avstå sin avtalsenliga lön för att ”ekonomiskt hjälpa HIF i det nödvändiga omstruktureringsarbetet för att komma tillbaks till Allsvenskan så snabbt som möjligt”, står det i pressmeddelandet.
– Vi är givetvis mycket tacksamma för den här ekonomiska lösningen. Jag, tillsammans med styrelsen, vill rikta ett stort tack till Henrik för det omfattande omstruktureringsarbetet som genomförts inom fotbollsorganisationen under 2015 och 2016, säger Mats-Ola Schulze.

Vem som tar över är inte klart. Ett namn som figurerar är Peter Gerhardsson som lämnade Häcken efter den gångna säsongen. Det finns också flera lokala namn och i den egna organisationen återfinns bland andra Christoffer Andersson och Peo Ljung.
Inom en inte alltför lång framtid vet vi.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *