I dag fattade Nicklas Nielsen beskedet att han lämnar Kågeröd – trots att vi kunde berätta för bara några dagar sedan att han är klar som assisterande tränare.
– Det stämmer och det är klart att det känns lite jobbigt att beskedet kommer så här sent och så tajt inpå att fönstret stänger, säger Nicklas Nielsen till Alltid Fullsatt.

Beskedet han pratar om är det han fick från sitt försäkringsbolag Folksam under gårdagen. HD:s ”Hemmaplan” skrev om det under torsdagen och Alltid Fullsatt fick också beskedet från flera håll.

Nicklas NIelsen lämnar Kågeröd. Foto: Martin Rosqvist

Nicklas NIelsen lämnar Kågeröd. Foto: Martin Rosqvist

Flera klubbar har själva tagit hjälp av jurister för att ta ärendet vidare med förhoppningen att kunna knyta till sig den målfarlige anfallaren.
–  Jag har haft kontakt med Folksam själv och när jag fick bekräftelsen i ett brev hem var det både skönt och jobbigt. Det var jobbigt att beskedet kom så sent och jag trodde inte på det från början. Men jag är j-vligt tacksam att de har fått förståelse för min situation och hur det egentligen ligger till, säger Nicklas Nielsen.

Beskedet innebär att det inte längre kostar några 300 000 kronor att lösa ut försäkringen. Han är fri att gå utan någon kostnad till försäkringsbolaget.

I dag bestämde han sig också för att lämna Kågeröd. Ambitionen är att spela högre upp och de klubbar som tidigare visat intresse står fortfarande i kö. Det handlar om IFK Hässleholm, IFK Malmö, Hittarp och Höganäs.
Nu har ytterligare en klubb sällat sig till intressenterna.
– Ja, Österlen FF ringde mig i går och erbjöd mig ett rätt slagkraftigt kontrakt.

Att pendla till Brantevik från Kågeröd (flyttade in i huset i mars) känns dock inte aktuellt om man ska läsa Nielsen mellan raderna.
– Det är två timmar dit och jag kan egentligen se varför de är bättre än division 2-lagen runt Helsingborg. Jag har inte stängt dörren ännu i alla fall.

Nu ska han fundera på de alternativ som finns och väga bland annat magkänsla, ekonomi och geografi och mala ner det.
– Precis så. Sen ska jag skaka påsen och se vad som kommer ut. Det hade varit bra att fatta ett beslut före nyår men jag skulle också kunna ta ett beslut i dag. Känns det hundra procent så gör jag så. Ja har ändå haft lite tid på mig att gå igenom förslagen för de har legat kvar fram tills beskedet kom nu, säger han och fortsätter:
– Jag har fått en bild av både Hittarp och Höganäs och jag är noga med att det ska klicka för mig där jag ska spela. Jag måste göra rätt val. Jag känner ju Max (Mölder, tränaren i Hittarp) sedan tidigare. Det var otroligt proffsigt och jag fick goda vibbar där, men jag har ändå svårt att säga vad som ligger närmast om jag ska vara ärlig.

Nicklas Nielsen funderar över framtiden. Snart kommer beskedet från den notoriske målskytten. Foto: Privat

Nicklas Nielsen funderar över framtiden. Snart kommer beskedet från den notoriske målskytten. Foto: Privat

Höganäs eller Hittarp? Svaret kan bli IFK Malmö men ännu mer troligt IFK Hässleholm som han tränat med och där han spelat en internmatch.
– Jag fick en jättebra bild av IFK Hässleholm och hur de jobbar. De förbereder sig proffsigt inför match, käkar middag tillsammans och istället för ”bra jobbat” efter matchen är det ordentlig feedback och genomgång efteråt. Jag gillar också deras tränare som var i Rosengård innan.

När det gäller Kågeröd som klarade kontraktet i trean är det klart att Andreas Dahl är ny huvudtränare och att Kenan Civic och Egzon Hajdari är nya (båda från Svalöv). Samtidigt har Dan Cayford följt förre tränaren Johan Isgren till Fortuna. Kanske går även Rozbeh Kazemi dit. Victor Lövstedt är också ryktenas man men ser ut att stanna.
Målvakten Pontus Persson har redan lämnat liksom Latif Peci som återvänder till Billesholm.

Att lämna Kågeröd efter att först lämnat besked om en fortsättning var inte enkelt för Nicklas Nielsen, som var tänkt att vara spelande assisterande tränare nästa år.
Han har dock mötts av förståelse från i princip alla.
– Jag har rätt många kompisar här och jag fick ringa runt och bolla med en del hur jag skulle göra. Samtidigt så hade det inte varit något snack om att lämna om beskedet kommit redan i början av november. Men nu kom det så här sent och då ville jag stämma av först. Man vill inte svika någon men folk har tagit detta positivt och förstått situationen på ett betydligt bättre sätt en jag trott. Till och med sportchefen och Andreas Dahl (tränaren) tycker jag tar rätt beslut utifrån min situation, säger Nicklas och tillägger:
– Jag har trivts otroligt bra de här två åren och har egentligen bara positiva saker att säga om truppen. Det är klart att det alltid finns saker man kan jobba med som förening men det här med division 3 är nytt för dem och det får man ha förståelse för. Jag har trivts skitbra och har som sagt bara bra saker att säga om dem.

Kanske landar årets fotbollsjulklapp i Laröd eller Höganäs. Det hade varit kul för den nordvästskånska fotbollspubliken.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Kovändningen – Nicklas Nielsen lämnar Kågeröd

  1. Lelle skriver:

    Killen är klar för BoIS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *