Daniel Björnberg. Foto: Privat.

Daniel Björnberg. Foto: Privat.

Första nyförvärvet är på plats i Hittarps IK som i höstas tog steget upp i division 2. Daniel Björnberg har fattat sitt beslut och flyttar från Harlyckan till Laröds IP nästa år.

Bara 26 år och ändå tio seniorsäsonger i Eskilsminne. Det är en rutinerad back som Hittarp förstärker med till nästa säsong.
– Jag har varit med på hela resan från division 5 till division 1. Jag varit med om fantastiskt mycket skoj och Eskilsminne har betytt mycket för mig både som människa och spelare. Jag vill passa på att tacka dem för väldigt mycket.

Varför blev det Hittarp?
– Jag kände att jag behövde en ny utmaning och det är absolut inga hard feelings mellan mig och Eskilsminne som ligger bakom. Jag ville prova något nytt helt enkelt. Jag kände att allt kring Hittarp var likt Eskilsminne sett till organisation och annat så jag kände väl mig hemma där antar jag, säger han och tillägger:
– Hittarp spelar en fotboll som är trevlig och jag fick en bra bild av klubben. Sen finns det ett par gamla eskilsspelare också som Filiph Bodenäs, Peter Milata, Rasmus Ewertzh, Daniel Olsson, Martin Persson och Johan Wester.

Daniel Björnberg. Foto: Eric Persson.

Daniel Björnberg. Foto: Eric Persson.

Konkurrensen om platserna i backlinjen är hård även i Hittarp. Men detta är något som han bara välkomnar.
– Jag gillar konkurrens och det är något som triggar en att jobba ännu hårdare. Så har det varit hela tiden i Eskilsminne och det behövs för annars faller man och man når inte upp till den nivån man vill vara på.

Så mycket speltid blev det inte den gångna säsongen, men det är ingen orsak till att han nu lämnar Eskilsminne. Lite tråkigheter på det privata planet har gjort att även prestationen påverkats.
– När saker händer i ens omgivning och på det privata planet så påverkar det allt som sömn och hur man äter och sådana saker. Jag och Martin har pratat om det där och det är inga konstigheter. Jag har haft en fantastisk tid i Eskils med alla i klubben och med spelare genom åren och framför allt den här säsongen med ledare och allt.

Daniel Björnberg började spela fotboll i Viken där han växte upp. Nisse Larsson – då i HIF – lockade över honom till Olympia och det blev spel i HIF fram till han var 15 år. Efter ett år i ungdomslaget på Harlyckan har han de senaste tio åren varit seniorspelare.

Nästa år ställs han mot sitt gamla lag – möten han ser fram emot.
– Det kommer bli spännande att komma till Harlyckan med en annan matchtröja. De är svårspelade på Harlyckan och med Martin (Pringle) som lär ut och förmedlar det han vill på ett bra sätt. Det är alltid tufft att möta Eskils där.

Daniel Björnberg har precis gått av sitt arbetspass. Han jobbar som speditör och är trafikplanerare för gods som via lastbil kör ut och in i landet.
Nu längtar han efter semestern.
– Vi åker till Thailand över julen.

Inget Nyårssaluten med Hittarp då?
– Vi får se. Jag kommer hem den 28:e så möjligheten finns. Jag har ju varit med och vunnit den tre gånger med Eskils.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *