På söndag möter HIF IFK Göteborg på bortaplan. Då är Andreas Landgren tillbaka igen.

På söndag möter HIF IFK Göteborg på bortaplan. Då är Andreas Landgren tillbaka igen.

Andreas Landgren är i full träning igen men vilas i cupmatchen i kväll. Mot IFK Göteborg på söndag är han dock redo för att strida för nya viktiga poäng igen.

Det var förra tisdagen som Andreas kände av ljumsken och har ägnade därefter onsdagen och torsdagen åt rehab och på fredagen var det full träning igen.
– Efter den träningen hade vi en diskussion och kom överens om att jag skulle vila från matchen mot Kalmar för att inte riskera att den lilla skadan skulle bli till något värre. Även om jag ville spela så har alltid läkare och sjukgymnast sista ordet.

Efter rehab söndag och måndag var han i går åter i full träning.
– Det kändes bra. Vi hade lättare matchförberedande träning, lite lek och lite allvar för att komma igång och i rätt stämning inför cupmatchen mot Gnosjö.

Förutom Andreas Landgren vilar Adam Eriksson, Peter Larsson och målvakter Tomer Chencinski.   Några problem med inställningen inför kvällens möte finns inte, säger Andreas.
– Nä verkligen inte. Alla är taggade för att åka upp och vinna matchen.

På söndag räknar Andreas Landgren med att vara tillbaka igen. Då väntar IFK Göteborg på bortaplan.
– Göteborg är väldigt stabilt lag, speciellt på hemmaplan. De har många duktiga spelare som vi ska se upp med. I veckan kommer vi säkert kolla på hur vi kan såra dem. Även om vi inte fått med oss några poäng på sistone så tycker jag ändå att vi har en spelmässigt uppåtgående trend som vi måste ta med oss, säger Landgren och fortsätter:
– Vi har haft matcher som varit helt okej spelmässigt, inte perfekta men absolut ok. Vi skapade tillräckligt med chanser mot Kalmar för att det skulle bli vinst.

Mot Kalmar fick Jonatan Olsson chansen från start i andra halvlek när Frederik Helstrup blev skadad. Andreas minns själv när han debuterade i allsvenskan borta mot Kalmar FF den 26 oktober 2006. Han ersatte McDonald Mariga i 90:e minuten i en match som HIF vann med 4-2 efter två mål av Henrik Larsson.
Andreas tycker att de unga som nu får chansen tar för sig – precis som han och jämnåriga på den tiden.
– Jag kommer ihåg den tiden när man var helt ny på planen, att man behöver hjälp från andra. Man ska lita på sina fotbollskunskaper när man kommer ut på och det gjorde ”Jonte”. Han gjorde en bra halvlek och sen ska alla ha en första match någon gång. Nu är hans avklarad på den här nivån. Förhoppningsvis kommer det bara bli bättre och bättre hela tiden.

Efter kvällens möte i Svenska Cupen – på Töllshov där division 3-laget Gnosjö håller till – är det fullt fokus på allsvenskan igen. Och även om HIF är trea från slutet tycker Andreas Landgren att stämningen är bra.
– Vi har en väldigt bra grupp och självklart hade det varit ännu bättre stämning om vi legat i toppen av allsvenskan. Men sett till var vi ligger så tycker jag att alla står samlade och verkligen är tillsammans för att lösa det som vi har framför oss. Vi har egentligen haft bra stämning hela vägen från starten till där vi är idag. Resultaten speglar så klart hur ett lag mår men det är ändå positiva tongångar i omklädningsrummet och alla känner att vi verkligen gör det tillsammans.

I lördags kunde HIF räkna in 5 835 på läktarplats. Andreas hoppas så klart att fler hittar till Olympia när laget nu ska spurta och jaga poäng.
– I en perfekt värld hade det alltid varit över 10 000 personer på Olympia. Vad det beror på att den stora publiken uteblir nu är svårt att svara på och egentligen inget vi som spelare kan lägga så stor energi och tankar på. Det handlar om att vinna matcherna och göra det så bra som möjligt för den publiken som kommer. Vår energi ligger just nu på andra saker än publiksiffran och med det sagt tycker jag att stödet på läktarna hållit hög klass. Det tycker jag verkligen och det är något vi behöver i den situation vi är i.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Andreas Landgren gästade podden inför säsongen – lyssna här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *