Ännu en ung talang lämnar den nordvästskånska fotbollen. Det är 16-årige Andreas Murbeck som tar steget från Landskrona BoIS till andra sidan Sundet för spel i danska ligaledaren FC Midtjylland.
– Mitt första år i Landskrona Bois U17 har varit fantastiskt och jag har utvecklats mycket, men jag ser detta med Midtjylland som en oerhörd möjlighet att ta ytterligare steg framåt. De har ett helhetskoncept med fokus på att utveckla den individuella spelaren med bästa möjliga verktyg, säger Andreas till Alltid Fullsatt.
Kontraktet är på tre år och den lovande mittbacken kommer att tillhöra träningsgruppen U17-U19 och kommer att kunna matchas i U17 och uppåt.
– Midtjylland är ett nästa steg för Andreas med klubbens ambition att vara ledande på talangutveckling i norra Europa. Här hemma förstår vi nog inte hur långt efter de svenska klubbarna ligger när det gäller att utveckla individerna och inte bara lagen. FC Midtjylland har från styrelseordförande Rasmus Ankersen och neråt en röd tråd vilken är just talangutveckling, 70 procent av A-truppen kommer från akademin, säger Andreas agent Martin Bach och fortsätter:
– Vår plan var att Andreas skulle stanna i BoIS och satsa mot A-laget nästa säsong, men Midtjyllands helhetserbjudande med akademi och internationell skola var helt enkelt för bra, säger Bach.
Andreas Murbecks moderklubb är Furulund där han spelade 2003-2007. Därefter spelade han i Malmö FF 2007-2013 innan han hamnade i Landskrona BoIS inför den här säsongen.
Det här året har han fått förfrågningar från flera utländska klubbar och var i februari hos 1860 München och tränade en vecka. Valet föll alltså på FC Midtjylland vars A-lag rivstartat Superligan med fem segrar på sex matcher.
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *