HIF är i stort fokus i podden denna veckan när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillastrybare inför matchen mot Mjällby och får det senaste av Roar Hansen i HIF-lägret.podcasten
Paul Myllenberg och Marcus Eriander är gäster. Vi pratar mycket om hur det gick till när Paul fick kicken och han får också frågan om styrelsens ansvar i det hela. Och var det överraskande för honom själv när han fick sparken?

Vi pratar massor inför Mjällby-HIF där Myllenberg tror att det mötet och hemmamatchen mot Halmstad nästa fredag avgör höstens framtid för HIF.
– Det är kvalitetsspelare som kommit in och jag tror absolut inte det kommer vara någon fara. Det är för många räddningsplankor. Jag tror snarare på två raka segrar och att man till slut slutar sexa, säger Jocke Persson.

Marcus Eriander är musiker och som spelare har han lagt back-karriären i Ödåkra bakom sig. Han är också HIF-supporter som först stod på Södra stå, sen på sektion 37 och har varit med sedan Kärnan bildades. I kväll ska han gå på medlemsmötet.
– Jag vill veta vad som händer i klubben, om Joel kommer fortsätta, hur ska de utveckla events och för att få mer folk till Olympia.

Han ger också bilden av ur-helsingborgaren.
– Många tycker det är väldigt kul att stå på Stortorget och fira guld, men lika många tycker det är lika kul att snacka skit om HIF i fikarummen.

Lyssna på podden här (klicka till vänster i ljudfilen):

Vi ringer Robin Book i Eskilsminne och frågar varför de vinner derbyt mot Högaborg på lördag:
– Vi är bättre som lag och helt enkelt starkare än vad de är.
Kenneth Karlsson bollar gärna över favoritskapet på motståndarna.
– Vi kan i alla fall inte vara favoriter när vi möter den stora seriefavoriten och dessutom på bortaplan. Eskil ska känna lite tryck på sig för ska man vinna serien måste man klara av såna här matcher. Jag ser fram emot en spännande fajt på lördag.

I helgen satt Myllenberg på Jonstorps bänk – som ledare. Förlust mot Hov 0-1. I helgen väntar spännande matcher:
– Det är kul med Vegeholm, Jonstorp, Väsby… det är cykelavstånd till matcherna och 250 personer på matcherna, säger Paul.
– Och en och annan kaffegög, lägger Persson till.

Torbjörn Dencker

Har du missat de 20 första avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica kom hem till hans lägenhet på Norra Stenbocksgatan. När han gicktill den portugisiska storklubben blev HIF 10 miljoner kronor rikare – den största affären i HIF:s karriär.

DEL 12: Andreas Kovacs var en tuff spelare under sin aktiva karriär. Sen dömde han 65 allsvenska matcher och en del internationellt och numera coachar han Billesholms GIF i femman. I programmet vittnar HIF-tränaren Roar Hansen om en tackling från Kovacs som var början på slutet på Hansens spelarkarriär.

DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i Högaborg. Även Magnus Jönsson, sportchef i Råå IF, är med i studion och förklarar bland annat de uteblivna framgångarna. Vi pratar med Roar Hansen och Achnioti Jönsson inför mötet med Malmö. Och mycket mycket mer.

DEL 14: Johan Orrenius från Offside och lokala fotbollsprofilen Ronny Norell bjuder på underhållning där vi bjuds på serbiskt lantvin och där vi ringer upp Mohammed Bekkaoui i Bosna, Mattias Bengtsson i Skälderviken och Mattias Adelstam i HIF Akademi.

DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holgersson som precis avslutat en kort karriär i Wigan. Han hoppas få klart med ny klubb innan augusti. Jocke Persson slänger fram ett kontraktsförslag mitt i sändningen.

DEL 16: Anton Kinnander och Junes Barny är gäster när Alltid Fullsatts podcast rullar in på 16:e avsnittet. Vi diskuterar offsideregeln där Jocke Persson kräver den gamla hederliga regeln tillbaka. Och som vanligt ringer vi upp lokala profiler.

DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många när Jocke Persson och Torbjörn Dencker bjuder in mittbacken Mackan Nilsson och anfallaren Rasmus Jönsson som får tippa VM och prata om sin fotbollsframtid 

DEL 18: Martin Pringle får axla sidekick-rollen i stället när vi bjuder in Roger Bengtsson från Radiosporten och Sven-Bertil Bergström, tränare i Västra Karup. Vi ringer upp bl a Andreas Granqvist som snart drar tillbaka till Ryssland igen och så kollar vi läget med HAIS-tränaren Peter Ahlberg.

DEL 19: Jordan Larsson är ett av ämnena i programmet där bl a Jocke Persson pratar om lånet från HIF som inte fick speltid och som nu ska spela i HIF Akademi. Vi ringer Faton Trstena i Norge och matchhjälten Christoffer Levi på Julivallen som gärna vill bli crediterad för två mål i segermatchen mot Höganäs.

DEL 20: Niklas Hermansson axlar Jocke Perssons mantel och hänger med Dencker på presskonferens. Ni får höra islänningen som pratar klockren danska och vi tar in Holgersson i sändningen som vi ber avslöja något om Victor eftersom de spelade tillsammans i New York RedBulls.
– Det är en liten vilde, en Lantz-typ som är stenhård i närkamperna, konstaterar Holger.

SPONSRA
Du vet väl att du kan sponsra vår podcast? Se här!

BLI MEDLEM
Teckna medlemsskap på Alltid Fullsatt och ta del av våra erbjudanden! Mer info här! (edit)

Tagged with →  
Share →

12 Responses to LYSSNA: Myllenberg talar ut – och läget i HIF

 1. […] Lyssna: ”Vi vinner derbyt för vi är bättre som lag” – hör Robin Book i podden … […]

 2. […] Myllenberg var gäst i podden den 21 augusti – lyssna här! […]

 3. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 4. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 5. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 6. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 7. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 8. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 9. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 10. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 11. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

 12. […] DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillast… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *