podcast17Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många när Jocke Persson och Torbjörn Dencker bjuder in mittbacken Mackan Nilsson och anfallaren Rasmus Jönsson som får tippa VM och prata om sin fotbollsframtid.
Vi kommer så klart in på ett hett lokalt ämne: De sparkade tränarna i BoIS:
– En nödlösning som jag inte tror på ett dugg. Man plockar in en massa nytt och satsar på egna talanger och så ger man det elva matcher, och så var det tack och hej med den planen. ”Pude” var där 2007, när jag var där, och han fick ett år och då var han ”för dålig”. Nu är han plötsligt bra nog igen, eller bättre än Jörgen. Jag tror problemet är större, att det tar tid att bygga ett nytt lag. För mig är det en för enkel lösning, säger Jocke Persson.

Vi ringer upp Mattias Lindström och Christoffer Andersson på en strand i Italien och konfontrerar de med ryktet att de ska bli spelande tränare i BoIS.
– Det är en kul tanke, säger Chrisse.
– Jag och Chrisse är arbetslösa om ett halvår. Då är vi tillgängliga om de vill ha två gamla HIF-are, säger Lindström.
Marcus Nilsson säger spontant:
– Då hade jag velat spela där.
Rasmus Jönsson:
– Lindström har sagt en gång att om han varit tränare för mig i ett lag så hade jag bara fått sitta på bänken.

Lyssna på programmet här (klicka till vänster i ljudfältet):

Vi pratar om vikten av tålamod hos klubbarna både när det gäller tränare och spelare. Både Rasmus och Mackan kom in när det var ekonomiskt stålbad i HIF. De fick chansen match efter match, något som till slut betalade sig.

Rasmus har kört rehab på Olympia de senaste dagarna. Vi kommer in på vilka av dagens spelare som tagit hans  och Mackans skåp i omklädningsrummet.
– Var satt du Mackan? undrar Rasmus.
– Bredvid dig.

I Kalmar har Mackan Nilsson snott Hasse Eklunds gamla målgest med bössan.
– De kände inte till den där uppe så jag fick visa den.

Rasmus är nybakad mästare med Ålborg i både cupen och ligan.
– Danskarna var ganska bra på att fira.
Om framtiden:
– Jag vill, precis som Mackan, inte utesluta någonting framöver mer än att det nog inte blir Wolfsburg i alla fall.
– Fulham kanske? Föreslår Mackan, med tanke på att Rasmus förre tränare Felix Magath är där nu.
Vad svarar de om Malmö FF hör av sig med ett bra bud?

Rasmus Jönsson kommer troligen att finnas på Vikvalla på lördag när Viken spelar.
– Då kommer jag också säger Mackan. Vi tar med Holgersson också.
Läge för kändisspotting alltså.
Med 24-timmarsregeln kunde trion förstärkt Viken i den matchen.
– Aldrig säger Rydebäckfostrade Mackan Nilsson.
– Det är Fortuna som gäller.

Vi ringer också upp ”Knoppen”. Det är Axel Hansen, Roars son, i Stidsvig som har match mot topplaget Båstad i kväll.

Har du missat de 16 första avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica kom hem till hans lägenhet på Norra Stenbocksgatan. När han gicktill den portugisiska storklubben blev HIF 10 miljoner kronor rikare – den största affären i HIF:s karriär.

DEL 12: Andreas Kovacs var en tuff spelare under sin aktiva karriär. Sen dömde han 65 allsvenska matcher och en del internationellt och numera coachar han Billesholms GIF i femman. I programmet vittnar HIF-tränaren Roar Hansen om en tackling från Kovacs som var början på slutet på Hansens spelarkarriär.

DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i Högaborg. Även Magnus Jönsson, sportchef i Råå IF, är med i studion och förklarar bland annat de uteblivna framgångarna. Vi pratar med Roar Hansen och Achnioti Jönsson inför mötet med Malmö. Och mycket mycket mer.

DEL 14: Johan Orrenius från Offside och lokala fotbollsprofilen Ronny Norell bjuder på underhållning där vi bjuds på serbiskt lantvin och där vi ringer upp Mohammed Bekkaoui i Bosna, Mattias Bengtsson i Skälderviken och Mattias Adelstam i HIF Akademi.

DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holgersson som precis avslutat en kort karriär i Wigan. Han hoppas få klart med ny klubb innan augusti. Jocke Persson slänger fram ett kontraktsförslag mitt i sändningen.

DEL 16: Anton Kinnander och Junes Barny är gäster när Alltid Fullsatts podcast rullar in på 16:e avsnittet. Vi diskuterar offsideregeln där Jocke Persson kräver den gamla hederliga regeln tillbaka. Och som vanligt ringer vi upp lokala profiler.

 

SPONSRA
Du vet väl att du kan sponsra vår podcast? Se här!

BLI MEDLEM
Teckna medlemsskap på Alltid Fullsatt och ta del av våra erbjudanden! Mer info här!

Tagged with →  
Share →

13 Responses to LYSSNA: VM, HIF, sparkade tränare och semestrande spelare

 1. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 2. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 3. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 4. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 5. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 6. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 7. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 8. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 9. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 10. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 11. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 12. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

 13. […] DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *