På ett vädermässigt väldigt instabilt Laröds IP möttes idag tabellsexan  (Hittarps IK) och tabellsjuan (Eskilsminne DIF). Efter att ha åkt hemifrån i regn och rusk klev man ut ur bilen i Laröd i solsken och långkalsongerna kändes helt plötsligt som ett felval. 2 minuter senare stod man 1 meter från Mums-Måns Zelmerlöw och dreglade och försökte ta autograf, men antalet ungdomar som skulle ta selfies gjorde att jag tyvärr inte vågade mig fram. Måns var i Laröd denna dag för att uppträda på HIK-dagen, och enligt en av de selfie-tagande ungdomarna var han ”underbar”.

Matchen då? Ja derbyt spelades idag på en väldigt blöt matta som gjorde att spelet matchen igenom var hafsigt och ostrukturerat. Det gav också upphov till flera konstiga dueller, glidtacklingar och hårt ställningskrig hos två lag som absolut inte ville förlora. Tidigt i matchen rann Lana Ademi igenom och fick friläge mot rutinerade Maria Edman Falke (som spelade i Allsvenskan för Stattena 2009) i Hittarps-målet. Eskils yttermittfältare försökte utnyttja sin fart och gå runt målvakten, men utan att lyckas. Istället skulle Lana i situationen dra på sig vad som verkar vara en allvarlig knäskada. Allt-i-allon Christer Waldt körde direkt med Lana till sjukhuset för vidare kontroll. Fortsättning följer, och vi håller tummarna för Lana.

I den 40e minuten skulle Eskils få ytterligare ett friläge. Denna gång efter att Linnea Rundqvist spelat en fin boll ut mot högerkanten där Lanas ersättare Elle Nordin kom fri. Skottet dock metern utanför Edman Falkes högra stolpe.

I andra halvlek börjar Hittarp bäst och man har direkt ett skott i Lina Jepsens överliggare. Lagen fortsatte att utbyta tendenser till chanser, men utan att skapa de där Hasse Backe-100-procentiga målchanserna. Matchens sista 10 minuter visar Hittarp, anförda av kapten Mia Westerblad, mest antydan till att vilja vinna – dock utan att lyckas skapa något anmärkningsvärt. Matchens sista spark blir ett långskott av Linnea Ibra Rundqvist som Edman Falke inte har några problem att hålla. Domaren Helkan blåser av matchen och det är varken sura eller glada miner hos något av lagen. Det märktes ganska tydligt att Eskils tappade fart och energi i och med Lanas skada. Samtidigt hade Hittarp sin viktiga kugge Mel Karlsson skadad (uttöjt ledband enligt folket på läktaren), och ett oavgjort resultat var inte orättvist och ologiskt.

Derby. blåst, regn och mums-Måns

Derby. blåst, regn och mums-Måns

Eskilsminnes målvakt Lina Jepsen var inför matchen ett frågetecken då hon de senaste dagarna varit sjuk. Det skulle dock mycket till för att hon skulle missa ett derby och därför vaktade hon även idag buren för sitt gulblårandiga gäng.

Vad tyckte du om matchen?

– Jag tycker vi gör en ganska bra match och vi hade mycket av spelet i första halvlek. Även om vi inte får igång det spel jag vet vi kan så skapar vi tillräckligt med lägen för att vinna matchen. Hittarp är duktiga fysiskt och vinner mycket närkamper. Samtidigt är de skickliga på omställningar och hotar mycket med det.

Du var halvsjuk och planen var vattensjuk. Kommentarer?

– Haha ja, jag har varit sjuk  och orkeslös ett par dagar och missat de två senaste träningarna. Men ett derby är ett derby och det är klart att jag ville stå idag. Planen var väldigt vattensjuk och det stod mycket vatten på vissa delar. Vet inte hur det påverkade oss men det hade kanske sett annorlunda om det gått att rulla boll bättre.

1 poäng i derbyt, är du nöjd?

– Det var en viktig seger vi tog förra helgen och med den skapade vi oss andrum bakåt. Såklart hade jag gärna vunnit även denna matchen och med de chanser vi faktiskt hade känns det lite som 2 tappade poäng.

Div 1 Södra Götaland, damer

Div 1 Södra Götaland, damer

 

 

 

 

 

Share →

One Response to Mållöst i derbyt på Laröds IP

  1. […] Läs mer om derbyt Hittarp-Eskilsminne här! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *