Jakob Augustsson - här som tränare i Höganäs - är klar som spelare för Ödåkra som nästa år tränas av kompisen Solo Hammar. Foto: Torbjörn Dencker

Jakob Augustsson – här som tränare i Höganäs – är klar som spelare för Ödåkra som nästa år tränas av kompisen Solo Hammar.
Foto: Torbjörn Dencker

Ödåkra IF begåvas med ännu mer allsvensk rutin nästa säsong. Jakob Augustsson är spelklar men det är oklart hur mycket han kommer spela. 

Det här året fick man hemvändaren Mattias Lindström att snöra på sig skorna och springa ut på Toftavallen.
Nästa säsong kan Jakob Augustsson förstärka laget.
– Det stämmer, säger Ödåkras nye tränare Solo Hammar och fortsätter:
– Jag har haft ett möte med sportchefen nu och fick det bekräftat att Jakob är klar. Det är onekligen en person med en grym fysik och som har en otrolig mental kapacitet, egenskaper som lyfter vilket lag som helst.

Hur mycket kommer han spela?
– Det är klart att jag vill att han ska vara med och höja nivån, men det är högst osäkert om han kommer att spela. Chansen är större att Jakob och jag ses på någon cykelrunda istället, säger Solo och tonar det hela.

Jakob Augustsson och Solo Hammar har precis avslutat uppdraget som huvudtränare respektive assisterande tränare i Höganäs BK. Augustsson har tidigare sagt att han vill ta ett sabbatsår som tränare, men nu kan han alltså komma att göra comeback som spelare.

I Höganäs gjorde han också några framträdanden som spelande tränare när det behövdes folk i backlinjen. Hur ser han då på sin medverkan i Ödåkra nästa säsong?
– Jag vet inte hur mycket jag kommer spela. Klart är att jag saknar att spela matcher. Vi får helt enkelt se om jag kan komma i form och ta en plats, säger Augustsson.

Den 15 november berättade Alltid Fullsatt att Solo Hammar blir Ödåkras nya tränare efter Christian Augustsson (som för övrigt är kusin till Jakob Augustsson).

Ödåkra slutade femma i division 4 den gångna säsongen. Arbetet med att sätta truppen är i full gång.
En spelare som Mattias Lindström har fortfarande inte bestämt sig om det blir en fortsättning.
– Vi får se. Jag får återkomma med svar, säger Lindström.

Solo Hammar vill också ligga lågt om omsättningen i truppen.
– Vi är inte klara med den definitiva storleken på truppen. Jag väntar svar från ett antal spelare, både nya och gamla.

Mattias Lindström och Jakob Augustsson kan alltså bli lagkamrater och i så fall blir det för första gången. De har båda spelat i HIF, men inte samtidigt. Mattias Lindström lämnade HIF i januari 2004 efter 14 säsonger på Olympia och samtidigt värvades mittbacken Jakob Augustsson till HIF från Osloklubben Lyn.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *