Hittarps IK kom sexa som nykomlingar i division 1 förra säsongen och nu hoppas Mia Westerblad att laget gör en lika bra säsong i år.
– Det andra året är svårare men vi hoppas på att göra det lika bra. Vi vill självklart vara kvar i division 1.

Mia Westerblad är förmodligen den mest rutinerade spelaren bland division 1-lagen i Helsingborg och att hon tar en säsong till är förstås guld värt för Hittarps IK.
– Hon har varit en stöttespelare under många år och har spelat på en hög nivå. Hon håller fortfarande hög nivå, framför allt med hennes ledaregenskaper. Vi hoppas att hon kan dra med sig de yngre spelarna nu med tanke på generationsväxlingen i Hittarps IK, säger Jimmi Kiander som är ny huvudtränare.

Hittarp står inför sin andra säsong i division 1 och nu väntar nya utmaningar. Jimmi Kiander har tagit över efter Janne Kristoffersson som tagit laget från division 4 till division 1.
– Någon gång blir det en förändring och nu landade den på mig. Jag hade väl i tankarna att ta det här steget, men det var mer på sikt. Men det känns spännande och utmanande. Jag har fått lära och lyssna mycket på tjejerna och framför allt kanske på Mia.

Hur ser de då på sina konkurrenter, Eskilsminne och Stattena?

 
– Det är jätteroligt med tre helsingborgslag i division 1, men jag har för lite erfarenhet för att sia hur det går, säger tränaren.
– Jag har inte heller någon koll, jag är glad om jag vet vilka vi möter, säger Mia med ett skratt.

Se programmet här:

Med många år inom fotbollen undrar man vad Mia Westerblad har för personlig målsättning med säsongen.
– Att klara den. Man har inte så höga mål längre. Jag tar ett år i taget nu och det är kul när vi fått in så många nya unga spelare, att kunna lägga över lite ansvar på dem och hjälpa dem framåt.

Och att en poängspelare som Mell Karlsson fortsätter i Hittarp välkomnar så klart Mia:
– Det är en bra spelare som vi gärna ville ha kvar, men hon tar också en säsong i taget. Det är fantastiskt att ha kvar henne för hon är en bra person och bidrar mycket på planen.

Inför årets säsong har Hittarp flyttat upp åtta tjejer födda 1999 och en född 2000. I programmet pratar tränaren som spelare som Emilia Jönsson, Maja Yllfors, Matilda Grönlund och målvakten Sofia Andersson (från Fortuna).

Klockan 13 på lördag tar Hittarp emot Karlskrona FF i division 1-premiären på Laröds IP.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Mia Westerblad inför säsongen: ”Glad om jag vet vilka vi möter”

  1. […] Se inslaget med Jimmi Kiander och Mia Westerblad om Hittarps IK inför säsongen 2016 här: […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *