Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holgersson som precis avslutat en kort karriär i Wigan. podcast15
Han hoppas få klart med ny klubb innan augusti. Jocke Persson slänger fram ett kontraktsförslag mitt i sändningen.
– Vi har släppt in 23 mål och vi har vaskat fram åtta tusen kronor i månaden och en kraftig bonus. Om det inte hänt någonting innan så startar vi upp runt den 10 juli och då är du välkommen för de här summorna. Är det intressant?
– Det är oerhört intressant, men kanske som anfallare.

I programmet analyserar vi HIF på djupet. Holgersson var på plats mot Åtvidaberg.
– En bra första halvlek och en katastrof-andra halvlek. Hur kan det vara så? Folk börjar fuska, blir lata eller kanske trötta.
I det sammanhanget diskuteras betydelsen av tränarens ordval i pausen.

Vi kommer in på läktarkulturen där både Jocke Persson och Markus Holgersson har lite att jämföra med.
– Den engelska publiken är inte så gnälliga. Här hemma vill vi gärna slänga skit. Där är man lite mer förstående. Det skriks mer på motståndarna och domarna. Alla är engagerade hela tiden. Passar man bakåt i Helsingborg så fick man sig några glåpord. I England är det väl mer att man reser sig upp när egna laget kontrar, säger Markus.
– Publiken i England är nästan ute på planen. De löper med i omställningarna. Jag har sett en del fotboll i Spanien där det påminner mer om Sverige där man diskuterar familjeproblem och man käkar nötter och tittar på fåglarna som flyger förbi och så helt plötsligt jublar man för det har hänt något, säger Jocke Persson.
– Ska vi dra in USA i det också så tar man in barbecuen på arenan och gärna sangria och ett gott vin och en stor öl i handen. De kommer gärna tio minuter in i matchen och lämnar tio minuter före slutet och så har man fått jubla lite här och där, säger Markus.

Vi kommer in på Markus Holgerssons förre lagkamrat Thierry Henry i New York RedBulls. Jocke Persson drar upp en historia som Hasse Backe tagit i något sammanhang.
– Stämmer det att Henry plocka av dig efter träningen och ville köra 20 minuter uppspel med dig?
– Nä, men jag har varit med om en annan som jag blev lite förbannad på. Han började reta sig lite på mig för att jag inte alltid spelade bollen på honom. Han gick till min andre mittback och börja prata lite skit om mig, så då gick jag fram till honom och sa att han borde ta det direkt med honom istället för att sprida det till andra. Efter träningen hade vi en timmes utläggning om hur han ville ha det.

Lyssna på hela programmet här (klicka till vänster i ljudfilen):

I programmet jämför vi allsvenskan med Championsship, MLS och holländska ligan.
– MLS är två steg upp i teknik, skicklighet och snabbhet jämfört med allsvenskan. Det är som holländskan ligan, efter topplagen. Men det är oorganiserat. Runt 70:e minuten släpps alla hästar fria, säger Holgersson.
– Det låter som Ängelholms FF, men vi kan släppa loss hästarna efter sju minuter, säger Persson.

Holgersson säger i programmet att han är målfarlig men att det inte är någon som vågar släppa upp honom där uppe.
– Har du väl hamnat på en position så är det svårt att komma ur det. Jag är mittfältare och back och alla ser mig som det.
– Jag tycker han fiskar efter något. Ni som lyssnar nu: söker ni en forward så är Holgersson Bosman, säger persson.
– Ja varför inte. HIF behöver ju en anfallare, säger Holgersson.
– Nu får Jesper Jansson vakna, säger Jesper.

I programmet hör vi Elias Andersson i HIF och Zecira Musovic i Rosengård. Vi ringer vi upp Hampus Wennerberg i Klippan. Han gjorde fyra mål senast och är upp i sex pytsar. Klippan möter serieledaren Hanaskog närmast, men när samtalet går in på Vejby blir Hampus mörk i blicken.
– De tycker vi inte om. De hade bara tur mot oss. De kör ina långbollar… j-vla grismatcher.

Vi kollar också läget med Peter Bjurenvall som är tränare för serieledaren Bjuvstorp i femman. Han bollar lätt över favoritskapet till Billesholm eftersom det är derby.

När vi kommer till programpunkten ”Utanför boxen” – som signalerar något negativt – säger Jocke Persson plötsligt:
– Jag säger tränaren i Ängelholms FF, Jocke Persson… han har inte levererat. Tycker att jag har en tillräckligt bra trupp för att ha mer än åtta poäng. Det är på med blåstället och hitta de rätta nycklarna.
– Känner man press som tränare i ÄFF? undrar Dencker.
– Ja det hoppas jag. Jag tycker att jag har press när jag spelar yatzy mot min mormor. Visst f-n vill man vinna matcher.

I programmet pratar vi förstås om veckoslutets matcher i tvåan och trean och hela vägen ner.
Har du missat de 14 första avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica kom hem till hans lägenhet på Norra Stenbocksgatan. När han gicktill den portugisiska storklubben blev HIF 10 miljoner kronor rikare – den största affären i HIF:s karriär.

DEL 12: Andreas Kovacs var en tuff spelare under sin aktiva karriär. Sen dömde han 65 allsvenska matcher och en del internationellt och numera coachar han Billesholms GIF i femman. I programmet vittnar HIF-tränaren Roar Hansen om en tackling från Kovacs som var början på slutet på Hansens spelarkarriär.

DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i Högaborg. Även Magnus Jönsson, sportchef i Råå IF, är med i studion och förklarar bland annat de uteblivna framgångarna. Vi pratar med Roar Hansen och Achnioti Jönsson inför mötet med Malmö. Och mycket mycket mer.

DEL 14: Johan Orrenius från Offside och lokala fotbollsprofilen Ronny Norell bjuder på underhållning där vi bjuds på serbiskt lantvin och där vi ringer upp Mohammed Bekkaoui i Bosna, Mattias Bengtsson i Skälderviken och Mattias Adelstam i HIF Akademi.

SPONSRA
Du vet väl att du kan sponsra vår podcast? Se här!

BLI MEDLEM
Teckna medlemsskap på Alltid Fullsatt och ta del av våra erbjudanden! Mer info här!

 

 

Tagged with →  
Share →

8 Responses to Mittbacken får kontraktsförslag mitt i sändningen

  1. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

  2. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

  3. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

  4. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

  5. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

  6. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

  7. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

  8. […] DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holge… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *