I år får vi troligen se en mer offensiv Isabel Aguilar på Stattenas mittfält. Hon liksom övriga lagkompisar siktar högre i år. Foto: Torbjörn Dencker

I år får vi troligen se en mer offensiv Isabel Aguilar på Stattenas mittfält. Hon liksom övriga lagkompisar siktar högre i år. Foto: Torbjörn Dencker

En journaliststuderande mittfältare hoppas att Stattena går hela vägen i år. 
– Nu vet vi vilket jobb som krävs för att vinna, säger Isabel Aguilar till Alltid Fullsatt.

Isabel Aguilar är spelaren som kom till Stattena från samarbetsklubben (dåvarande) Ldb Malmö och stannade i tre säsonger. Sen blev det en säsong i LB07, men snart var hon tillbaka i Helsingborg igen.
– Det känns som hemma här. Det är speciellt att spela i Stattena och i Helsingborg också. De där mötena mellan rivalerna finns inte på samma sätt i Malmö. Det andas tradition här, säger mittfältaren till Alltid Fullsatt. 

Isabel Aguilar intervjuas av Daniel Andersson på The Tivolis scen. Foto: Viktor Malmberg

Isabel Aguilar intervjuas av Daniel Andersson på The Tivolis scen. Foto: Viktor Malmberg

Isabel med sina nya PUMA-skor - priset hon hämtade ut häromdagen efter Alltid Fullsatts gala i höstas. Foto: Torbjörn Dencker

Isabel med sina nya PUMA-skor – priset hon hämtade ut häromdagen efter Alltid Fullsatts gala i höstas. Foto: Torbjörn Dencker

I höstas presenterades hon för hela den nv-skånska fotbollsfamiljen när hon gick upp på The Tivolis scen för att hämta pris som säsongens bästa mittfältare.

– Det var otroligt kul. Det är första gången jag varit med på galan och jag hade hört mycket om den innan och jag visste att Jennifer (Andersson) i laget hade vunnit tidigare. Jag blev väldigt överraskad och det var så klart nervöst att gå upp och hålla tal och allt, men det gick ganska bra.
 
Vad blir din målsättning i år?
– Personligen vill jag vara mer offensiv för jag blev ganska defensiv förra året. Det blev mycket slitgörat bakåt och inte så mycket framåt. Jag vill vara mer med i anfallen och göra lite fler mål kanske. Nu har vi dessutom fått ett antal spelare som är de här defensiva krafterna, så jag kan lämna över rollen tryggt till dem och köra framåt. Nu vet jag inte hur vi kommer ställa upp, men mer offensivt hoppas jag.
 
Hur är lagets styrka jämfört med förra året?
– Jag tror att vi vet vad som krävs om man ska vinna serien. Vi ville vinna förra året, men det blev inte som vi hoppats. Jag tror att vi är mer målmedvetna och vet vilket jobb som krävs, säger ”Isa” och fortsätter:
– Vi hade Vittsjöspelarna förra året och då var de jätteduktiga, men sedan tappade vi dem när halva serien hade gått. Nu har vi fått nya spelare och truppen är totalt sett minst lika bra om inte ännu bättre och bredare. 
När Isabel inte spelar fotboll, så pluggar hon. I framtiden kanske det är hon som intervjuar sina gamla lagkompisar.
– Jag läser journalistutbildningen i Lund. Det är mycket nu och jag är inne på andra terminen. I sommar ska jag jobba på Mitt-Media några veckor.
 
Derbymatcherna mot Eskilsminne och Hittarp blir förstås säsongens höjdpunkter. Men hur gick det egentligen i fjol i matcherna mot de lokala lagen? 
– Vi åkte på en storförlust mot Hittarp hemma och sen slog vi dem borta. Eskilsmatcherna var lite jämnare. Vi vann första och spelade oavgjort i andra. Eskils är alltid tuffa och man vet aldrig var de kommer med. 
 
Och ni och Eskils har en speciell relation…
– Ja absolut. Hittarp är roligare och lättsammare, men matcherna mot Eskils är alltid mer prestige. Det har jag lärt mig sedan jag kom hit till Helsingborg och Stattena. Man kan förlora alla andra matcher i serien, men just den ska man vinna. 
 
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *