Pingstafton 2014 – Stattena är tabelljumbo med 1 ynka poäng.
Pingstafton 2015 – Tabelltvåa, fortfarande obesegrade med 14 poäng.
Som ni kanske kan förstå så är det betydligt mycket roligare att vara Stattenaspelare i år.

Åter igen stod Stattena inför en tuff uppgift då bortamatch mot stod på programmet. Asarum som än en gång kör med lite fulspel före match och ändrar underlag för att irritera sina motståndare. Det har de inget för då vi är ett spelskickligt lag såväl på plast som på gräs.

Själv fick jag nervöst följa dagens match genom twitter efter jobb, härligt med ledare som kan multitaska.

Så till matchen:
Stattena är helt klart det bättre laget, lite turligt tog dock Asarum ledningen efter att en av Stattenabackarna snubblat vilket resulterade i ett friläge som enkelt kunde rullas in efter en dryg halvtimme. Josse Norstedt såg sedan till att utjämna ett par minuter senare med ett skott från 30m. Hennes anfallskollega dagen till ära Sanna Nilsson stod för förarbetet. Den samma såg sedan själv till att hamna i målprotokollet med det viktiga 2-1målet som även blev matchens sista.

Så här säger Sanna om sitt premiärmål i div. 1:

– ”Jag fick en långboll av Lisa som jag löpte diagonalt på, jag hade en spelare vänster om mig så då lyfte jag bollen över henne. Sen såg jag att målvakten stod långt ut så då drog jag en volly med vänstern som gick över henne och in i mål.”

Det är skoj att vinna

Det är skoj att vinna

Tränare Per Velin om dagens insats:

– ”Vi kontrollerar första halvlek och tar sedan över i andra. Vi gör ett par byten för att få fart på kanterna och ändrar spelsystem till 4-5-1. Tyvärr lyckas vi inte punktera matchen trots ett par frilägen samt ett skott i ribban.”

Åter igen hyllas kollektivet efter en stark laginsats där alla jobbar för varandra. Lite extra plus går till högerbacken Lisa Wikner som står för en stabil insats.

Dagens lag

Dagens lag

Nästa lördag spelas äntligen det första derbyt i årets division 1 när Hittarp kommer till Västergård för att försöka plocka några otroligt viktiga poäng. Självklart ska jag ta tillfället i akt att kolla in lokalkonkurrenterna då vi själva först spelar på söndag. För oss väntar hemmamatch på olympiafältet mot Glimåkra som har blandat och gett vad gäller resultat så här i säsongsinledningen.

emma_ernst

 


Emma Ernst
info@allitfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *