Nicklas Nielsen fattade beslutet på fredagskvällen. Det blir spel i Hittarp i fortsättningen. Foto: Torbjörn Dencker

Nicklas Nielsen fattade beslutet på fredagskvällen. Det blir spel i Hittarp i fortsättningen. Foto: Torbjörn Dencker

Nicklas Nielsen har bestämt sig. Hittarps IK blir nästa klubbadress när han nu ska satsa på fotbollen igen.
– Jag hade väl inte riktigt bestämt mig i går. Det var mer att jag funderade på Höganäs också för de har också varit delaktiga och hjälpt mig och det är jag tacksam för. Men någonting säger mig att det är här jag har störst möjlighet att utvecklas och trivs nog bättre här. Det är en ren magkänsla som gjorde att jag skulle ta detta. Jag måste tänka på mig själv. Det finns en anledning att jag går hit. Jag vill satsa på min fotboll igen och så får vi se hur långt det räcker. Jag ger mig själv chansen nu i alla fall.

Skadan som kom i Landskrona BoIS för över sex år sedan har gjort att Nickas Nielsen inte riktigt trott på att karriären skulle ta ny fart. Försäkringsbolagets regler har också satt stopp för spel högre upp än trean. I torsdags kom dock ett efterlängtat besked, som vi skrev om igår. Nu är han fri att gå till vilken klubb han vill utan kostnad.
– Nu när jag fick brevet med beskedet blev det lite konstigt för det kom så sent och jag visste inte riktigt hur jag skulle ställa mig till det. Jag hade ställt in mig på Kågeröd. Men jag känner nu eller aldrig och det känns väldigt spännande.

Han spelade med Landskrona BoIS i superettan. Det blev tolv matcher totalt innan karriären tog stopp 2010. Därefter har han spelat i Svalöv och nu senast Kågeröd som han skjutit upp i trean.

Återförening. Max Mölder var en stor anledning till varför det blev Hittarp för Nicklas Nielsen.  Foto: Torbjörn Dencker

Återförening. Max Mölder var en stor anledning till varför det blev Hittarp för Nicklas Nielsen. Foto: Torbjörn Dencker

Nu fortsätter alltså karriären i Hittarps IK.
– Max (Mölder) är en stor anledning att jag valde Hittarp. Har man spelat spel med honom så vet man vilken vinnare han är. Är man i samma lag som honom och inte brukar allvar så blir han tosig haha.

Nicklas Nielsen har varit på tre träningspass med Hittarp och fick redan då en signal om Max Mölder som tränare.
– Redan från första minut så kände jag att det fanns krav. Hade jag någon konstig pass som handlade om rent fokus så fick jag höra det direkt. Jag tror det kan trigga mig lite.

Hittarp har det väl förspänt bland anfallarna med alternativ som till exempel Adonis Berisha, Robin Staaf, Mattias Hallberg och André Kopfinger. Max Mölder ser Nicklas Nielsen som en ren bonus.
– Det kommer som en bonus. Vi jobbade på den här lösningen tidigare och sen tog han beslutet att stanna kvar i Kågeröd. Nu har försäkringsbolaget ändrat sig och då blir det som sagt lite av en bonusvärvning. Jag tycker det är fantastiskt av Nicklas att välja oss. Han vill nå eliten igen och då tror jag vi är den bästa möjligheten i division 2 här i krokarna. Samtidigt skriver vi inga kontrakt så han binder inte upp sig och kan gå när han vill. Det är också stort av honom att tacka nej till ganska stora pengar för att verkligen satsa här. Det är till och med lite mäktigt, säger tränaren.

Nicklas Nielsen i sitt nya omkädningsrum. Foto: Torbjörn Dencker

Nicklas Nielsen i sitt nya omkädningsrum. Foto: Torbjörn Dencker

Niklas Nielsen är medveten om att konkurrensen är stark.
– När jag var ungdomstränare tillsammans med Max i BoIS hade vi Adonis Berisha så honom har jag bra koll på. Jag har nog inte spelat med någon i truppen tidigare, men känner till de flesta och vet vem nästan alla är. På de tre träningar jag varit så har jag blivit omhändertagen på ett jättefint sätt. Alla är sjukt trevliga. När jag var i omklädningsrummet i samband med träningarna så snackade alla med alla, det finns ingen uppdelning. Det känns också proffsigt och de tänker mer som en elitförening jämfört med många andra. Det känns som att de vill få många saker att klicka, inte bara en sak i föreningen. Det känns som de har en bra plan.

Vi tittar ut över planen som vilar inför nästa säsong. Det är lerigt på sina håll och långt ifrån sitt forna jag. Det var här ute Nicklas sprang ut med sitt Kågeröd i derbyt mot Hittarp den 30 juli. Hemmalaget vann med 3-2. Nicklas Nielsen gjorde båda Kågeröds mål.
– Jag small dit en frispark på ”Bode” (Filiph Bodenäs) och sen blev det en straff. Vi hade inte så mycket att hämta spelmässigt även om vi stod upp bra. Jag tror Omar (Hamid) slog undan en boll på mållinjen i 90:e minuten. Med handen. Men tittar man på resultatet var det väl rättvist. Det har varit tajta matcher med dem.

Matchen mot Hittarp i seriepremiären i Kågeröd slutade 1-1. Adonis Berisha gav Hittarp ledningen. Nielsen kvitterade.

Nicklas Nielsen tackade nej till en bra slant i och med att han nobbade klubbar som Österlen och IFK Hässleholm. Istället lät han magkänslan avgöra.
– Jag spelar inte för pengarna. Jag har inte spelat för pengar sen jag lämnade BoIS och det är upp till folk att tro vad de vill. Men jag har aldrig spelat för pengar, inte ens här.

Du tjänar inget på att gå till Hittarp?
– Nej, jag spelar för att utvecklas och för att satsa. Spelar du för pengar får du göra det någon annanstans. Ska du vara i en förening som Hittarp kommer du hit för att spela fotboll och bruka allvar och göra det så bra som möjligt. Det handlar inte om att mjölka pengar.

Något kontrakt i den meningen är inte heller skrivet. Därmed är han också fri att gå redan till sommaren om han skulle vilja prova på ännu högre upp i systemet. En lösning som båda parter trivs med.

Hur har du utvecklats de senaste fem åren?
– Max tycker jag är mycket bättre nu än vad jag var innan. Jag tänker mer fotboll nu. I BoIS var jag inte så gammal, då körde jag på stunder och gjorde det som kändes bra. En fräck grej här och där. Jag tror jag var mer av en publikspelare förr. Nu är jag mer lagspelare och smartare tror jag. Det har gjort mig till en bättre fotbollsspelare. Sen ser jag fram emot att få en träning som kommer göra mig till en bättre fotbollsspelare. Det är jag helt övertygad om.

Nicklas Nielsen har smällt in runt 30 mål per säsong de senaste tre åren. Så många lär det inte bli nu även om målsättningen om att göra mål i varje match finns.
– Många har kanske uppfattningen att det ska bli 30 baljor här också. Men allt handlar om att allt ska klicka för att målen ska komma. Jag är inte orolig för att jag inte kommer göra mål. Någonstans får man vara realistisk. I Kågeröd har jag stått för 65 procent av målen och sedan har det inte varit så mycket mer. Här i Hittarp kommer det spridas ut på ett annat sätt och då gör man inte lika många mål. Men det går kanske bättre för laget och det flyter på. Jag spelar fotboll för att göra mål. Jag älskar att göra mål och jag är sjukt besviken på mig själv om jag inte gjort mål efter en match. Så har jag alltid tänkt och så kommer jag alltid tänka. Division 2 är tuffare än trean. Det är bättre motstånd och mycket mer som ska klicka.

Vad vet du om de lokala lagen ni ställs mot nästa år?
– Eskilsminne kan jag inte så mycket om. Det har inte snackats så mycket om dem inför nästa år, men Emil (Åberg) som jag spelat med i landslaget är ju där. Danne (Björnberg) gick ju hit till Hittarp nu. Honom spelade jag med i Nightcap i Landskrona. Jag har inte så mycket koll i övrigt, jag ser bara fram emot matcherna.

En följetong är över. Mr Silly Season har bestämt sig. Nicklas Nielsen är klar för Hittarp och är redo för första träningen den 9 januari.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *