Alltid Fullsatt kan avslöja, och samtidigt göra slut på spekulationerna, att Nicklas Nielsen stannar i Kågeröd – som assisterande tränare. Nu huvudtränare blir Andreas Dahl som lägger ner sin aktiva karriär. 

Målsprutan Nicklas Nielsen seglade snabbt upp som mr Silly Season i NV-Skåne redan innan säsongen tagit slut. Han har tränat med både Hittarp och Höganäs men var faktiskt närmast en annan division 2-klubb.
– Det stämmer. Jag fick ett kontraktsförslag från IFK Hässelholm som var billiga att betala loss mig från försäkringen. Men det föll på att jag inte vill köra till Hässleholm och träna fem gånger i veckan och spela match utöver det. Jag skulle också jobba vid sidan av, säger han.

Beslutet att stanna i Kågeröd kom relativt tidigt även om han hoppades på en lokal klubb i division 2.
– Det hade varit skillnad om jag fått spela här i krokarna. Jag har tränat med Hittarp och Höganäs en gång. De har varit intresserade, men tyvärr är det blir för mycket pengar för en klubb på den nivån. Nu var IFK Hässleholm beredda men jag känner som sagt att det tar för mycket av min tid att köra 55 minuter till träningen.

Hur känns det att ha fattat beslutet?
– Framför allt väldigt spännande. Jag tror det kan bli ett roligt år med Dahl som huvudtränare. Jag lyfte faktiskt fram hans namn till klubben. De frågade mig tidigt om jag kan tänka mig spelande assisterande tränare och jag sa absolut. Det som var viktigt för mig var att prata med spelarna. Jag har många kompisar i Kågeröd och jag ville förhöra mig om vad de tyckte först.

Det fanns förresten några klubbar till med i bilden. IFK Malmö anmälde intresse…
– …och så gick det rykten om superettanklubbar och att Roar i Åtvidaberg tittat på mig. Men det är samma sak för dem, det är mycket pengar. Jag får väl smälla dit en 40 mål nästa år så får man kanske en chans, säger han med ett skratt.

Han har ett hyfsat snitt de senaste säsongerna. I Kågeröd gjorde han i år 28 mål, ifjol 30 stycken. Året dessförinnan gjorde han 33 mål i Svalövströjan.
– Man måste väl få en svacka någon gång. Den kommer kanske när jag är 30 kan man hoppas.

Det som stör bilden är att Kågeröd hamnat i ”fel” serie, det vill säga samma som i fjol. Det innebär åter långa resor, kostsamt för en liten klubb.
– Vi får hoppas att Skåneboll och förbundet ändrar sig och har förståelse för att det kostar mycket för en liten klubb att ta de resorna två år i rad. Dessutom ser den serien ut att bli ännu tuffare i år. Vi har överklagat och får se vad som händer.

I kväll drar Kågeröd igång vinterträningen med ett lättare pass och i samband med det blir det ett möte mellan spelarna och de nya tränarna.
– Vissa spelare är ett frågetecken så just nu vill vi se över vilka vi har kvar och utifrån det se vad som behövs få in utifrån inför nästa år. Det är ett gott gäng med bra laganda så man vill inte in och rota i onödan.

Att det blir målrikt på Brahevallen även nästa år är det nästan garanti för. Nicklas Nielsen fortsätter spela och vid sidan av får laget en rutinerad kraft som varit på de stora arenorna. Andreas Dahl kommer dock hålla sig där och kommer inte snöra på sig matchskorna igen.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

3 Responses to Nicklas Nielsen stannar i Kågeröd – som tränas av Dahl!

 1. Hugo M skriver:

  Synd att detta sker mot en klubb som kågeröd. Många spelare ser sig om efter andra klubbar. Redan ett par kuggar som provat med andra klubbar. Beror detta på resorna eller valet av coacher?

 2. Leif K skriver:

  Vad är det som ”sker” som är synd mot Kågeröd?? Att en del spelare hör sig för hos andra klubbar är väl inget konstigt. Vilka är kuggarna? Skulle vara roligt om du kunde namnge dom. Valet av coacher har jag svårt att tro skulle va en anledning. Andreas Dahl med sin långa erfarenhet av fotboll på hög nivå och sin pondus, både på plan och i omklädningsrum är nog både behövlig och omtyckt. Nicklas N.har erfarenhet av super-1 och kommer säkert att bidra med en hel del. Inte minst en massa mål.
  Däremot resorna kan jag förstå kan upplevas som betungande, även för oss supportrar som vill följa med och titta. 9timmar för match mot t.ex. V.Frölunda är lång tid för en Div-3 klubb.

  • Hugo M skriver:

   Att man hamnar i fel serie och det får spelare att vilja röra på sig,pga att man inte har tiden som krävs till det?! (det anser jag iallfall är synd om kågeröd)….. Nu är ju alla lika viktiga i ett lag men läste förra veckan att spelare som Bröderna Sääski spelat match med Svalöv tex? Även på våra träningar pratar våra spelare om att några kågerödare som bor i stan vill träna med oss (just pga de långa resorna). Men vad gäller tränaren Dahl ser jag det bara positivt för Kågeröd det är ett bra val. Och eftersom du svarar som du gör så antar jag att det varit lite turbulent angående valen som tränare redan? jag ställde nämligen bara en fråga! Må väl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *