Jonathan Levi nobbade en handfull klubbar - däribland från allsvenskan - för spel i Öster de kommande tre åren. Foto: SMP / VXONEWS

Jonathan Levi nobbade en handfull klubbar – däribland från allsvenskan – för spel i Öster de kommande tre åren. Foto: SMP / VXONEWS

Ännu ett kapitel i Jonathan Levis fotbollsbok ska skrivas. Nu lämnar han Landskrona BoIS för spel i superettanlaget Öster. 
– Klubben har alla förutsättningar att ta högre kliv och det var därför jag skrev ett längre kontrakt.

”Lättad”. Det är ordet som först kommer ur Jonathan Levis mun när han ska kommentera hur det känns att ha skrivit på treårskontraktet med Öster.
– På presskonferensen drog jag väl inget skämt precis, för man får ju vara lite seriös när man presenterar sig, säger han med ett skratt när Alltid Fullsatt ringer.

Kontraktet med Öster – som ju vann division 1 och är klara för superettan nästa år – sträcker sig alltså till och med 2019.
– Klubben har alla förutsättningar att ta högre kliv och det var därför jag skrev ett längre kontrakt. Jag vill utvecklas här och en dag ta steget högre upp med laget.

Växjö är en studentstad men svaret på frågan om han ska börja plugga vid sidan av fotbollen blir lite avvaktande.
– Det har jag inte funderat på, men det finns kanske grejor att göra. Jag skulle gärna vilja plugga italienska. Och så ska jag väl ta det där körkortet som du varit på mig om.

Öster har förstås haft stenkoll på Jonathan Levi under säsongen eftersom lagen spelade i samma serie. Det var till slut Öster som vann serien och tog direktplatsen. BoIS kom som bekant trea.
– De har haft bra koll på mig men det var inte förrän två veckor tillbaka som det blev konkret. De har varit i hälarna på mig hela vägen men det är inget jag märkt av. Agenten har skött kontakterna och låtit mig fokusera på Landskrona.

Jonathan berättar att fler klubbar fanns med i bilden – till och med från allsvenskan. HIF har inte varit en av dem.
– Ja, så är det. Det var väl fem-sex klubbar både i superettan och i allsvenskan. Men Östers tränare tror verkligen på mig och den fotboll de spelar är likt mina kvaliteter och det finns som sagt förutsättningar att lyfta högre. Att jag väljer Öster framför ett allsvenskt lag visar att jag tror på det Öster har på gång. Jag tycker också steget från division 1 direkt till allsvenskan kan vara för stort.

Vilken roll kommer du få?
– Det är väl jag som ska se till att leverera poäng och fördela bollarna till de som ska göra målen. Tanken är förhoppningsvis att jag ska styra spelet. Det är den uppfattningen jag fått och det känns som att det är deras avsikt.

Glumslövsbördige Jonathan Levi har förstås hängt med lite i turerna kring Landskrona BoIS på sistone. Han tycker det är beklagligt att både spelare och ledare kommit i kläm.
– Jag har haft turen att ha varit eftertraktad så jag har inte haft så mycket med det där att göra och vet inte allt som hänt. Jag kan bara säga att jag är grymt ledsen över hur både Billy Magnusson och Micke Dahlgren blivit behandlade. Jag tycker mycket om Billy och han förtjänar mer än så här. Micke har haft ett stort svartvitt hjärta och jag tycker så synd om honom. Jag tycker överhuvudtaget det är synd för fansen och alla för BoIS var på väg uppåt igen efter några jobbiga år. Och så kommer detta.

Vad vet du om spelarna du ska dela omklädningsrum med?
– Inget faktiskt. Jag känner inga så det blir spännande.

Flyttlasset till Växjö rullar upp efter nyår och ännu ett kapitel kan börja skrivas i Jonathan Levis fotbollsbok.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *