Många drömmer om att bli fotbollsproffs. Fredrik Klitte har drömt om att bli elitdomare. Nu har han nått sitt delmål. 

Nordvästra Skåne har berikats med ännu en elitdomare. I går blev Fredrik Klitte uppgraderad till att bli huvuddomare i både superettan och allsvenskan.

Källa: Facebook

Källa: Facebook

– Det känns väldigt speciellt. Det är bara 24 huvuddomare som är elitdomare i Sverige så konkurrensen är riktigt hård på toppen. Jag är både glad och tacksam för att man har haft den lilla extra turen att få chansen, säger helsingborgaren till Alltid Fullsatt.

När började du satsa på att bli domare?
– Det gjorde jag i 25 års åldern även om jag hade dömt sedan jag var 16-17 år.

Vilken är den roligaste/största matchen du dömt hittills?
– Jag dömde den avgörande matchen när Öster gick upp i Superettan i år. Det var över 5 000 på läktarna och i den miljön trivs man som bäst.

Hur var den egna fotbollskarriären?
– Jag spelade i Åstorp under fem-sex säsonger och hade bland andra Robert Pivac som tränare, så där fick man ju en bra grund som domare, säger han och ler.
– Egentligen så spelade jag lite för länge innan jag satsade på att bli domare, men samtidigt lärde jag mig mycket som jag har nytta av idag på planen, säger Fredrik Klitte.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to NV-Skånske domaren: ”Jag är både glad och tacksam”

  1. […] några dagar sedan skrev jag om Fredrik Klitte som nu är redo för att döma allsvensk fotboll (se här). Daniel Stålhammar tipsar mig om att även Granit Maqedonci är elitdomare 2017. Grattis […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *