Ingen fotboll utan korv och kanske tvärtom. För Claes Persson är det definitivt så. Historien om Per i Viken startade redan 1926, ett par år efter att allsvenskan startade. Men för att göra en lång historia kort skruvar vi fram klockan knappt 90 år. 

Det finns bara ett sätt att stoppa den... 1988 tog Claes med föräldrar över verksamheten i Viken och från och sedan 13år tillbaka äger och driver Claes charktillverkningen i Per i Viken Chark.  Resten är historia med flera SM-medaljer och internationella erkännanden för bästa korven.

Det finns bara ett sätt att stoppa den… 1988 tog Claes med föräldrar över verksamheten i Viken och från och sedan 13år tillbaka äger och driver Claes charktillverkningen i Per i Viken Chark.
Resten är historia med flera SM-medaljer och internationella erkännanden för bästa korven.

Claes Persson – som driver och äger Per i Viken – är faktiskt uppväxt intill en fotbollsplan.
– Jag har bott intill Vikvalla IP (Vikens IF:s hemmaplan) i en stor del av mitt liv och i stort sett haft en egen ingång till anläggningen.

Hur stort är ditt fotbollsintresse?
– Jag har ett enormt intresse och följer både lokal fotboll och engelsk fotboll på tv. Jag började träna fotboll i Vikens IK 1973 och något år senare spelade jag i knattelaget ”Arsenal” och sedan dess har jag haft ”The Gunners” som favoritlag, säger Claes och fortsätter:
– Som aktiv har jag spelat i Viken och Ramlösa BoIS, där jag gjorde mål mot HIF på Olympia under sejouren i division 2. Resan gick vidare till Höganäs Bollklubb 1988 samtidigt som jag tog över Per i Viken, berättar Claes.

1992 var han tillbaka i Viken där allt började och där han fortfarande är aktiv.
– Jag är assisterande tränare, oldboysspelare och förra säsongen gjorde jag faktiskt ett inhopp i A-laget, säger han och flaggar för ett speciellt event:
– Den 13-14 december anordnar vi Per i Viken Cup – ”Sveriges godaste”.ClaesPersson2

Då infinner sig frågan: Vilka är de tre bästa spelarna i Vikens historia?
– Utan rangordning så måste jag säga: Anders ”Passe” Persson, Patrik ”Paka” Hedström och Bertil ”Stubbis” Bergqvist.

För Per i Viken var det nästan självklart att vara med på ett hörn när Alltid Fullsatt och The Tivoli arrangerar första lokala fotbollsgalan Alltid Fotbollsfest den 8 november.
– Det var ett enkelt val. Fotboll och korv hör ihop! Att figurera i samma miljö som korventusiaster är självklart. Finns det något bättre än en god korv med bröd när man tittar på fotboll? Det smakar lika gott oavsett division. Vi stöttar många klubbar i regionen, samtidigt som många föreningar säljer vår korv.

Till sist måste vi få med Claes fantastiska historia om den återupptagna golfen… Anledningen till att han senast lade ner den för 20 år sedan var för att han lyckades med konststycket att skicka en boll genom två rutor och landa den i vasken på ladugården intill Vikens GK. Det är just därför som hål 3 numera har outpinnar på höger sida!

alltidfotbollsfest@alltidfullsatt.se

Klicka nedan för att nominera spelare, ledare, domare, eldsjälar med mera till Alltid Fotbollsfest på The Tivoli den 8 november. Här köper du biljetter!

 

alltidfotbollsfest-banner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli sponsor på galan du med! Kontakt: alltidfotbollsfest@alltidfullsatt.se

Här kan du läsa om övriga sponsorer:

Nu rullar sponsorerna in

PUMA huvudsponsor på galan

Tagged with →  
Share →

One Response to Nya sponsorn: ”Smakar lika gott oavsett division”

  1. Rätt ska vara rätt skriver:

    Vikens IK:s hemmaplan heter Vikvalla. Inte Vikens IF.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *