Ett intensivt träningsläger med efterföljande tyska förkylningsbasilusker har försenat del 2 av ” Stattena IF i Berlin” en aning, men den som väntar på nåt gott…

Dag 2, tillika påskdagen inleddes så med morgonträning i den tyska solen. Efter ett energifyllt fotbollspass intogs lunchen snabbt på hotellet för att vi sedan skulle kunna bege oss in till Alexanderplatz. Väl inne i centrala Berlin kördes lite teambuildning i form av base flying där ett gäng kastade sig från taket av Hotel Park Inn ca 125 m upp i luften medan resten stod på marken och hejade på.

Stattena IF i Berlin

Stattena IF i Berlin

För att få ner adrenalinnivåerna tog vi en liten paus innan det var tid att bege oss mot kvällens stora underhållning, nämligen bundesligamatchen mellan Herta Berlin och Paderborn på Olympia-Stadion. Trots att det var två lag på undre halvan så hade jag ganska höga förväntningar på matchen, det var min första bundesligamatch live men jag måste erkänna att förväntningarna tyvärr inte infriades. Det bästa med matchen var stämningen före där fansen bjöd på härlig skönsång lagom till inmarsch. Efter det följde 90 minuter av bollrullande i lågt tempo från Hertas sida samtidigt som Paderborn hade ett väl samlat försvar. 1-0 kom först i den 68e minuten då Valentin Stocker tryckte in returen efter en välslagen frispark. Paderborn tvingades då att trycka på för att ha en liten chans till kvittering men i 88e minuten punkterades istället matchen genom ett snyggt anfall från högerkanten där Nico Schulz drog till på volley efter ett perfekt inlägg. Det jag tar med mig från matchen var den tyska stämningen, men spelmässigt var där inte mycket att hämta.

Herta Berlin-Paderborn

Herta Berlin-Paderborn

Dag 3 i Berlin var vigd åt träning. Dubbla pass med fokus på att spela ihop lagdelarna och sätta försvarsspelet stod på schemat. Mycket diskussioner fram och tillbaka har förhoppningsvis gjort att alla nu är säkra på hur vi ska agera för att stänga försvaret helt.
Under kvällen bjöds vi ”gamla” spelare på underhållning från nyförvärven i form av lite inkilningsteater.

 

Inkilning

Inkilning

Inkilning

Inkilning

 

 

 

 

 

 

Skratt, sol och en sammansvetsad trupp kan sammanfatta det intensiva lägret ganska bra. Om det har varit Vlora Bajraktaraj som tagit störst plats av våra nyförvärv fram till träningslägret så har unga Sanna Nilsson under dessa dagar verkligen utmanat henne. Lägrets citat stod Sanna för då hon utanför Olympia-Stadion utbrister: – ”Titta, där är ju dom ringarna från lilla sportspegeln!”

Ringarna från lilla sportspegeln.

Ringarna från lilla sportspegeln.

Vi är nu riktigt sugna på att dra igång säsongen på riktigt. Seriespelet startar nästa lördag kl 14 på olympiafältet men tävlingssäsongen drar igång redan idag med svenska cupen borta mot Astrio. Tyvärr missar jag själv denna match på grund av jobb men så här säger vår nya lagkapten för året Josefine Norstedt om att äntligen få börja spela på riktigt:
– ” Det känns fantastiskt, jag vaknade med ett leende och med en härlig magkänsla. Jag känner på mig att det kommer bli en bra match idag och början på en rolig säsong”.

Emma Ernst
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *