Emir Salihi och Emil Sandrå är klara för Höganäs.

Emir Salihi och Emil Sandrå är klara för Höganäs.

Två spelare skriver på. Tre lämnar. Det rör på sig i Höganäs BK.

I kväll gjorde Höganäs BK klart med två nya spelare. Det handlar om Emil Sandrå, forward från ÄFF:s tipselit och Emir Salihi från Helsingborg Östra, som båda tränat med laget på sistone.
– Emil är en intressant 19-årig energirik forward med näsa för målet. Emir är en teknisk mittfältare med fin fot, säger Burim Nikqi, tränaren som är tillbaka i Höganäs.

Måns Carlsen. Foto: Torbjörn Dencker

Måns Carlsen. Foto: Torbjörn Dencker

Samtidigt lämnar tre spelare. En av dem är Måns Carlsen som varit i klubben i flera år.
– Vi var färdiga för ett tag sedan, men nu har han valt att prova något annat, konstaterar Burim Nikqi.

Anfallaren själv säger:
– Jag kommer inte spela i Höganäs och någon mer anledning än så vill jag inte ge. Jag bestämde mig först för en fortsättning men har ångrat mig. Var jag spelar nästa år vet jag inte, säger Carlsen.

Ali Dirawi Höganäs BK

Ali Dirawi. Foto: Torbjörn Dencker

Även Arton Jashari har efter några turer där han först skrev på ändå valt att hoppa av. Alltid Fullsatt har förgäves försökt nå Jashari.
– Både Arton och Måns är spelare vi ville behålla till nästa år. Det är jättetråkigt att de lämnar för vi hade gärna sett ett samarbete. Vi stänger inga dörrar om de skulle komma på andra tankar, säger Burim Nikqi.

När det gäller Ali Dirawi, som kom från Högaborg till Höganäs, så skiljdes parterna åt efter ett samtal.
– Det finns ingen anledning för mig att kommentera varför han lämnar för det beslutet kom efter ett enskilt samtal mellan oss, säger tränaren.

Ali Dirawi bekräftar också att han lämnar och säger så här om det hela:
– Jag har lämnat Höganäs och framtiden ser oklar ut än så länge. Jag och Burim kommer inte överens helt enkelt, han tycker jag tar för mycket plats i laget. Sen jag kom till Höganäs har jag uppfört mig bra både på och utanför plan, säger Dirawi.

På vilken nivå spelar du nästa år tror du?
– Jag vill så klart spela så högt upp så möjligt. Jag har ändå gjort en hel del poäng senaste säsongen. Men jag får se över vilka erbjudanden jag får och därefter så kan jag ta ett beslut.

Burim Nikqi vill inte kommentera Ali Dirawis uttalande vidare.
– Nej, det finns inget mer att säga. Vi har pratat med honom. Han är en bra spelare men ibland måste man fatta ett beslut.

Höganäs jagar minst en spelare i varje lagdel – och en målvakt.
– Det är en hel del nytt sedan jag var i Höganäs senast. Nu vill jag sätta en ny grupp och forma det unga laget, säger Burim Nikqi.

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *