Efter en härlig laginsats med en man mindre i drygt en timme i premiären mot Bjärred var det taggade gröna giganter som åkte ner till Dösjöbro idag. Resan till Dösjöbro IP gick väl inte helt perfekt kan vi erkänna, men efter att ha yrat runt lite hittade vi till slut fram till ytterligare ett blåshål.  På Dösjöbro IP väntade ett motstånd som i premiären övertygade mot Staffanstorp (vinst 3-1). Matchen spelades på konstgräs (ett mycket bra sådant), men att spela på konstgräs när naturgräset precis bredvid är kanonfint känns märkligt. Fotboll ska enligt min åsikt spelas på gräs, och därmed basta!

På förhand hade vi fått information om att Dösjöbro spelar 3-5-2, lyfter långt och är bra i medgång. Att de därför fick en straff redan i 6:e minuten var kanske inte en optimal matchinledning sett ur ett grönt perspektiv. Straffen kunde dock Frank i Ödåkra-målet vackert parera – viktigt! Dock får han rota i nätmaskorna redan fem minuter senare när ett långskott får fart i vinden och dalar in i mål.

Efter målet tar vi över spelmässigt, håller i boll och får också övertaget i matchen med flera vackra kombinationer. En av dessa leder till kvitteringen i den 25:e minuten när Mackan Svensson serverar undertecknad som lyfter bollen över utrusande Dösjöbro-målvakt och in i mål. Resterande 20 minuter av första halvlek dominerar vi och kan rulla runt bollen över hela planen – vilket vi vill och tycker om att göra. I första halvleks sista minut skapar vi en hörna som Danne Eliasson lyfter in. Efter lite kalabalik i straffområdet får jag en sådan där bra träff på halvvolley som inte känns (den som vet den vet) och bollen sitter säkert i nätmaskorna. Ledning 1-2 i halvtid för The Green Giants. Också anmärkningsvärt att mannen i gult (domaren alltså) trots flera hårda dueller ännu inte plockat upp ostaskivan ur fickan.

Andra halvlek lyfter Dösjöbro långt och pressar på, men utan att skapa några hundraprocentiga målchanser (som Hasse Backe skulle sagt). Vi ligger bra i positionerna, Emil i målet jobbar långt ut och avvärjer många långa bollar och vi hotar ständigt i kontringsspelet. Det smäller på bra över hela planen och domaren börjar hiva upp ostaskiva efter ostaskiva. I matchens sista minut ordnar Lill-ugglan en straff och undertecknad får chansen att spika igen matchen, ta på sig hattrick-hatten och trycka in sitt tredje för dagen. Hur det gick? Inte direkt bra. Men vi höll ut och plockade med oss tre friska pinnar hem till Toftavallen. Nu går vi in i en period med på pappret svårare matcher. Näst på tur står Helsingborg Östra som gästar oss om en vecka i ett härligt grönt derby.

Slutresultat: 1-2 (Dennis Persson 2)

Tvåmålsskytten Dennis Persson och vänsterback Andreas Örum myser efter matchen

Tvåmålsskytt Dennis Persson och vänsterback Andreas Örum myser efter matchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

I den västra fyran kan vi också konstatera att Ödåkras premiärmotståndare Bjärred tog en fin poäng när man spelade 1-1 mot tippade topplaget Malmö City hemma på Borgeby IP. Svårare hade Borstahusen som fick ge sig mot Harrie med hela 1-5 hemma på Ulkavallen. Säsongsinledningen har väl heller inte gått som planerat för Helsingborg Östra. Förlust i premiären och ”bara” en poäng idag hemma mot Staffanstorp. Det kommer vara taggade gröna östra:iter som beger sig till Toftvallen nästa omgång.

 *****

I den norra fyran fick Västra Karup se sig besegrade av favoriterna Kågeröd. Ett Kågeröd som fotbollsoraklet Ingemar Queckfeldt för övrigt hävdar kommer gå obesegrade genom seriespelet denna säsong (lyssna på Alltid fullsats podcast här). Slutresultatet skrevs till övertygande 0-3.

*****

Tills vidare!

Tagged with →  
Share →

One Response to Ödåkra besegrade Dösjöbro

  1. J.Wikström skriver:

    Bör tilläggas att Domaren som dömde matchen mellan V.Karup och Kågeröd Verkade ha något emot topptippade kågeröd.. För det var satan vad dom fick ta stryk utan respons. Kunde slutat redigt illa. Även om kågeröd levererar ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *