Hjärsås/Värestorps IF – Ödåkra IF 2-3 (1-1)

Målskyttar Ödåkra IF: Mathias Olsson 2, Edin Salic

Efter en rejäl urladdning mot FK Bosna i sista seriematchen (läs mer om matchen här) var det idag dags för de gröna giganterna att spela första mötet i kampen om en division 4-plats. Motståndare för dagen var Hjärsås/Värestorps IF som förra veckan besegrade helsingborgsbekantingarna HAIS i ett dubbelmöte. Efter att ha åkt förbi skog, skog och lite mer skog kom vi till slut fram till Värestorps IP. En fin plan, med mindre fina omklädningsrum samt oerhört fräcka avbytarbås i form av busskurer. Det är nog inte många i helsingborgstrakten som satt sin fot på denna idrottsplats (Christer Waldt räknas inte, för han har tamejfan varit överallt).  Nåväl.

Matchen börjar alldeles utmärkt sett ur ett grönt perspektiv. Efter 6 minuter hittar Daniel Stjernholm undertecknad på sin högerflank som sätter ett inlägg längs marken på ett tillslag. Precis som vanligt är Mathias ”MagicO” Olsson på rätt plats vid rätt tillfälle och 0-1 är ett faktum. Smakstart! Hjärsås/Värestorp lyfter väldigt mycket långt, och därför var noggrannhet och bestämdhet både i luftspel samt i kampen om andrabollar viktigt idag. I den 34e minuten kan hemmalaget kvittera när vi inte lyckas få undan bollen från vårt straffområde efter en rörig situation. Väldigt misstänkt offside men 1-1 står sig in i paus. Ett resultat vi inte är nöjda med, då vi framförallt hittat väldigt mycket ytor och skapat ett flertal lägen på våra kanter.

Startelva Ödåkra IF

Andra halvlek börjar lite böljande och vi får inte riktigt fast bollen i laget. Efter ett fint långskott i 63e minuten tvingar Micke Andersson målvakten till en fin räddning. Efterföljande hörna smeker Micke in till kapten Salic som enkelt nickar in 1-2. Förlösande. Kort därefter bokstavligen talat springer Olsson in med bollen i mål efter tveksamheter i hemmaförsvaret. 1-3 och det känns väldigt säkert och stabilt. Hemmalaget fortsätter med sin taktik och lyfter fram mer och mer folk i sin jakt på reducering. Efter en av många långbollar får det resultat då vår egen mittbacksgeneral Johan Holmqvist vackert skickar in 2-3 bakom Emil Frank i buren. Ett resultat som står sig matchen ut. Därmed kan vi också konstatera att Martin (ÖIF) vann första tvillingmötet mot brorsan Markus (Hjärsås/Värestorps IF). Coolt!

Matchen i matchen: tvillingmötet mellan Markus (H/V) och Martin (ÖIF)

Första mötet av två är alltså avklarat och vi hälsar nu publik och motståndare välkomna till en spännande retur på Toftavallen om en vecka. En match vi hoppas kan gå in till med samma inställning och karaktär som vi visat senaste tiden. Det kommer bli krig och vi är rustade för strid. 

 

Slutligen skänks en tanke till de skadade spelare vi just nu har i laget:

Alexander ”Bagarn” Olsson: Skjuter som en häst och given i backlinjen. Drog bakre korsband och fick en fraktur på skenbenet på sista träningen inför matchen mot Bosna. Operation är gjord, men något mer fotbollsspelande lär det enligt läkaren tyvärr inte bli. Krya på dig, fin är du!

Anton ”Skinnarmo” Kastenbom: Hjälte mot Bosna med sitt kvitteringsmål i 97e minuten. Ingen visste då att killen spelat hela andra halvlek med en fraktur i foten. Hoppar nu på kryckor och är borta X antal veckor. Krya på dig, fin är du!

Markus ”Lill-Ugglan” Svensson: Kom tillbaka till moderklubben och gjorde en fin vårsäsong. I en träningsmatch under sommaruppehållet höll sig oturen framme när även han drog av korsbandet. Operation nästa vecka. Krya på dig, fin är du!

Tobias ”Von Lidl” Hagström: Jobbiga knäproblem har hållit Hagge borta från spel hela säsongen. Trots det har han en hög träningsnärvaro och bidrar med en positiv anda och sprider energi. En lagspelare av rang. Krya på dig, fin är du!

Mårten ”Cyklisten” Nilsson: Drog hälsenan en kall försäsongsträning på Laröds IP. Haft en lång väg tillbaka, men är snart redo för spel igen! Krya på dig, du är fin!

*****

Fler intressanta kvalmöte till division 4 spelades idag

Fortuna FF – Rydsgårds AIF 4-2 (0-2)

Målskyttar Fortuna FF: Viktor ”Luring” Welander 3, Christer Nordin

Redan efter 16 minuter stod det 0-2 i tillställningen på Örbyvallen. Få var det nog då som trodde att Fortuna skulle gå ifrån denna match med en seger. Efter 4 mål på 22 minuter i andra halvlek var detta dock ett faktum. Fortunas ordinarie lagkapten Linus Gregard missade matchen på grund av skada och fick idag lämna över kaptensbindeln till rutinerade Matias Concha. Gregard säger så här om matchen:

– Vi var inte på tårna i början av matchen, men därefter var det bara ett lag på banan. De har en taktik att skicka långt men det är närmare 8-2 än 4-3. Positivt är också att Concha fick kaptensbindeln för han har inte lika stora armar som jag, så den blir inte uttöjd. Nu laddar vi för en bra träningsvecka och ett hårt returmöte nästa vecka!

*****

Tågarp  – Harrie 2-1 (1-1)

Målskyttar Tågarp: Eldin Besic, Tobias Ahlberg

Eldin Besic gav Tågarp ledningen i den 23:e minuten innan Markus Landén kvitterade strax före pausvilan.
Bara två minuter in i andra halvlek kom segermålet genom Tobias Ahlberg.
Då ska man komma ihåg att Emil Nilsson varnades i den 28:e minuten och att han fick ännu ett gult kort tre minuter senare. Tågarp vann alltså trots att man spelade med en man mindre i en timme – starkt!

*****

Väl mött!

dennis_persson

 

 

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Ödåkra, Fortuna och Tågarp i förarsätet

  1. Alex skriver:

    Tack Dennan!

  2. Johan skriver:

    Strålande insats av Fortuna efter de första 20. Inget att snacka om och närmare både 5 och 6 som kapten Gregard nämner. Strålande insats igen av unge Seger som övertygar gång på gång. Positivt att egna produkter och unga pågar kan ge framgång. Även publiken skall ha en eloge för sin neutralitet och objektivitet. Blir spännande 90 minuter i Rydsgård om en vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *