Efter en säsongsinledning präglad av kryss har ÖIF nu börjat plocka trepoängare. I dagens match hemma mot serieledaren Eslöv kunde de gröna giganterna ta sin tredje raka vinst och därmed avancera i den jämna tabellen.

Många återbud – skador och avstängningar – öppnade upp för en fräsig återförening då bröderna Mattias och Andreas Lindström fick göra sin första seniormatch i den gröna tröjan tillsammans. Andreas, bosatt i Stockholm men nere då och då, tillför mycket rutin och såg inte särskilt ringrostig ut den dryga halvtimmen han spelade (inbytt i 60e). Vi kan alltså konstatera att padelspel verkar räcka för att hålla sig i division 4-trim!

Efter en jämn matchinledning kunde ÖIF skapa första läget då Diego hittar Vesslan med en superboll från sin innermittfältsroll. Vesslan drar till direkt men träffar stolpen. I minut 22 kan istället Eslöv, som har ett gediget och skickligt lag, ta ledningen på straff efter att ha sprungit ihop med allas vår Tupac. Detta påverkade inte de gröna giganterna nämnvärt som fortsatte jobba hårt och ligga organiserat. I 32e minuten fixade Magic Olsson en frispark ett par meter utanför straffområdet, och upp stegade Diego Lindström. Pang! 1-1! Nätet stod som en strut och Tofta jublade. Bara två minuter senare skulle vi dock komma ner på jorden igen då Eslöv slår ett fint inlägg som mittbacksvikarie Hägne bombar i eget mål. Vi som känner Peppe vet att han levererar ett mål per säsong och detta år var det faktiskt riktigt snyggt. 1-2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek började lite oorganiserat och flummigt – möjligtvis är det den taktiska förändringen vi gjorde i paus som tog ett tag att sätta. I den 56e minuten levererade vi plötsligt ett fint anfall där yttermittfältare Plönning tog en bra diagonallöpning, vann en nickduell till sin yttermittfältskollega Vesslan som i sin tur hittade framstormande målkungen Olsson i mitten. 2-2 och vi har återigen hittat in i matchen. Därefter följde ett väldigt böljande spel där inget lag riktigt tog tag i matchen. I den 67e minuten stannade kapten Salic kvar offensivt efter en fast situation och kunde bomba in 3-2 på halvvolley efter fin framspelning av Olsson. Resterande del av matchen bestod av kamp, kamp och åter kamp. Efter många sena poängtapp var vi nu fast beslutna av att gå ifrån matchen med en trepoängare. Efter en dramatisk avslutning med skador, mängder av byten och en Eslövsutvisning håller vi ut och en tung trepoängare kan räknas in på kontot.

Ödåkra IF – Eslövs BK 3-2 (1-2)

Dunderfrispark av Diego Lindström, klassmål av Magic Olsson och fräsig volley av Tjuren från Balkan. Idag fick publiken på Tofta sannerligen valuta för inträdespengen!

*****

Med halva säsongen spelad kan vi konstatera att årets division 4 norra är en serie där alla lag kan slå varandra. Hösten lär utan tvekan bli spännande och för vår egen del gäller det att hålla fokus, arbeta hårt tillsammans och fortsätta driva varandra. Vi arbetar ödmjukt vidare….

*****

Tills vidare! Vesslan

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *