Efter tre omgångar med oavgjort slutresultat tog de gröna giganterna i ÖIF idag en efterlängtad trepoängare efter 2-0 (1-0) mot Helsingborg Östra. I dagens  heta derbymatch fick man dock klara sig utan storstjärnan (ja vi kallar honom så va?) Mattias Lindström som lirade för Ekwalls TV-lag nere i Malmö. 

I första halvlek tar Östra kommandot ganska omedelbart. Med starka Winberg på anfallet och susande anfallare runt omkring honom är man farliga i sitt spel och hotar jämnt och ständigt. I Ödåkra har man besvär med att fånga upp ytan mellan mittfält och backlinje och detta ger Östra tid att slå farliga passningar i sista tredjedelen. Östra trycker på och i den 21e minuten får man också en straff. Streifert i Ödåkras mål behöver däremot inte anstränga sig särskilt mycket på denna då bollen skjuts över och hamnar någonstans mellan träningsplan 2 och 3. Cirkus 10 minuter senare har ÖIF marginalerna på sin sida när Östras högerback drar baksidan i en löpduell på kanten. Edward Plönning, Lindströms ersättare för dagen, kan därför ohotat gå förbi nämnda back och dra till med en riktig rackebajsare (obs ironi, jättelöst) mot Kenny Starfighter i mål. På något sätt letar sig bollen in i nätmaskorna och ÖIF tar på ett något orättvist sätt ledningen med 1-0. Resultatet står sig till halvtid. I omklädningsrummet i paus pratar vi mycket om vårt försvars -och mittfältsspel. Vi diskuterar hur vi hela tiden måste ligga rätt i våra positioner och hjälpa varandra.

Sättet vi genomför andra halvlek på är otroligt starkt och gör mig stolt. Vi kämpar för varandra och löper enormt mycket. Östra tillåts ha mycket boll på mittplan men skapar inte särskilt många farliga målchanser. Samtliga i truppen bidrar med energi, attityd och karaktär – precis det vi eftersträvar och tränar för varje vecka. Ordet ”samhandling” har Erik Edman pratat en del om i sociala medier på sistone, och jag tror vi idag gjorde skäl för ordets betydelse.

Med hårt jobb, ödmjukhet och marginaler på sin sida kommer man långt. Är övertygad om att Ingemars östra hjältar kommer kriga hårt i toppen hela året och önskar de stort lycka till. De har störtsköna och bollsäkra lirare över hela banan och kommer skapa oreda i många försvar i år.

ÖIF startelva

Startelva Ödåkra IF

 

Östra start11

Startelva Hbg Östra

******

Passar också på att tipsa om Ödåkra IF på sociala medier. Det senaste instagraminlägget visar på skönsång inifrån omklädningsrummet och på Twitter går diskussionen varm om huruvida vi kan få #lindströmeffekten att trenda!

******

Bolton vann idag med 1-0 mot Hull och är nu bara 8 poäng efter Charlton som ligger nästjumbo i Championship! Kämpa…

******

På återseende!

dennis_persson

 

 

 

En längre sammanfattning av helgens fotboll kommer på alltidfullsatt.se under söndag/måndag. 

Tagged with →  
Share →

One Response to Ödåkra segrade i jämn derbybatalj

  1. Coach IQ skriver:

    Fin e du…. Vi gratulerar dig å Ödåkra till 3p.. Vi tar nya tag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *