Anton Kastenbom blev stor hjälte i Ödåkra efter målet på övertid som innebär kval.

Anton Kastenbom blev stor hjälte i Ödåkra efter målet på övertid som innebär kval.

Ödåkra – Bosna 3-3 (0-0)

Ödåkra är klara för kval – men det satt långt inne. Först i 97:e minuten kom målet som gjorde att Bosna i stället för Ödåkra åkte ur serien.
– Det var fruktansvärt skönt att vi klarade det, säger Ödåkratränaren Mikael Wickander till Alltid Fullsatt. 

Inför matchen låg Ödåkra en poäng före Bosna och gästerna var därför tvingade att vinna för att ta sig upp på kvalplats.
Det blev en händelserik match med skada på Eldin Karisik i Bosna som fick utgå i den första halvleken.
– Det var en helt jämn match där vi skapade de två klaraste chanserna i den första halvleken. Därför var det tungt när de gjorde 0-1 i början av andra, säger Ödåkratränaren.

Benjamin Bekic 1-0-mål för Bosna fick igång målskyttet i matchen. Fem minuter senare kom kvitteringen av Jim Fries och Ödåkra hade återtagit kvalplatsen.

Från 61:a minuten och de kommande två minuterna fick publiken på Toftavallen att slitas mellan hopp och förtvivlan. I den 61:a minuten gjorde Mani Mozzafari 1-2 till Bosna. Mikael Andersson kvitterade för Ödåkra i den 62:a minuten, men i den 63:e minuten kunde Jason Johnson skicka in 2-3 för Bosna.
– Sen börjar de maska och känslan är att får vi en chans så sätter vi den. De blev rädda om segern och backade hem.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid kolliderade Ödåkras mittback Johan Holmkvist med Bosnas målvakt vilket slutade med att båda fick lämna planen omplåstrade. Bosna satte in en utespelare i mål.

Matchuret tickade upp mot 97 minuten när avgörandet kom och det var Anton Kastenbom som tog tillvara en retur efter frispark.
När vi når Ödåkras tränare har kalabaliken lagt sig, för direkt efter slutsignalen gick Bosnas målvakt till angrepp på domaren. Hur det slutar i domarrapporten återstår att se.
– Jag såg inte riktigt vad som hände, det var i alla fall inget slagsmål. Men det var så klart upprörda känslor.

Ödåkra var inblandat i ett positivt kval förra hösten som gav division 4-biljetten. Nu ska de kvala för att stanna kvar.
– Nu ska väl två lag i division 5 mötas onsdag och lördag och sen möter vi vinnaren i dubbelmöte under två lördagar.
Hur laddar ni om?
– Vi gör som vanligt, tränar två pass i veckan. Vi är beredda på kämpamatcher som i fjol. Hoppas att vi har samma flyt den här gången och att vi kan gå igenom kvalet med fortsatt division 4-status.
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Share →

11 Responses to Ödåkra till kval: ”Fruktansvärt skönt”

 1. Publik skriver:

  Dålig förlorare?

  • Faruk skriver:

   inget emot att Ödåkra vann, det är absolut förtjänt säkerligen. Men det jag skrev handlar om den här okompetente s.k domare.
   Jag lovar er en sak. Nyårssaluten närmar sig med storsteg och han kommer ställa till det med nåt, jag kan slå vad med folk om det. Han har gjort det varenda gång han dömt där. Glömmer aldrig när han favoriserade Eskil i en match för två-tre år sen på saluten helt öppet.
   Arrangörer till de ansvariga för denna storslagna cup, jag ber er skippa han denna gång, han har verkligen gjort tillräckligt med skada

   • Fotbollsdomare skriver:

    Min personliga åsikt är att Bosna är en jättefin förening med väldigt trevliga spelare överlag och även en nu mycket trevlig huvudtränare. Värt att nämna även är att Bosna har en väldigt proffsig och trevlig ordförande! Allt är perfekt,,, nästan!!!

    Det finns framförallt en spelare som beter sig helt oacceptabelt, som hotar domare, som provocerar domare, som inte visar respekt och som beter sig helt oacceptabelt överlag. Jag kan inte tänka mig en enda domare som kommer vilja döma Bosna nästa år, inte från Helsingborg i all fall just för pga dessa enstaka psykopatfall som spelar för Bosna och bland dessa är det givetvis Memen Focic som är den värsta (som även mordhotade domaren under gårdagens match). Detta kommer bli ett stort problem kommande säsong som redan börjat diskuteras och som inte kommer gå obemärkt. Mordhot accepteras inte i dagens samhälle och det kommer det inte i vår fotboll heller!

    Att nämna publiken som också beter sig helt bisarrt varje match Bosna förlorar måste vi också nämna. Att Faruk här ovan har mod att smutskasta en av Helsingborgs mest rutinerade domare är pinsamt. Varför var du inte man nog och gick in på plan och satte stop för att Bosnas spelare har skämt ut klubbmärket denna säsongen? Varför var du inte den stora supportern och gick in och satte stop för det pinsamma beteendet som ”era” spelare visat upp senaste 5 åren men framförallt mot Ödåkra?
    Det gjorde du inte, för du är inte tillräckligt stor människa för det och det är mycket enklare att smutskasta en av våra bästa domare som år efter år gör väldigt goda insatser på plan i bland annat Nyårs-saluten, precis som han kommer göra i år. Varje spelare ansvarar för sitt beteende och om du tror att du kan sätta fokus på domaren och inte på Bosnas beteende, då är du helt ute och cyklar. Detta kommer få enorma konsekvenser för Memen Focic men även tyvärr för Er jättefina klubb också och det kan ni skylla på Er nr 10.

    Hoppas ni kommer upp i Div 4 snart igen, men då måste någon med auktoritet styra upp läget. Publiken ska ha riktlinjer på hur man ska bete sig för tydligen förstår de inte grundläggande regler för hur man beter sig som en människa. Spelarna ska fokusera på det de ska göra och det måste skapas en god stämning på Ättekulla IP. Och det allra viktigaste, den dagen Memen Focic INTE har någon koppling alls till Er klubb, den dagen kommer Bosna lyfta sig, den dagen kommer Bosna att spela i högre seriesystem och samtliga domare kommer med glädje att vilja döma Bosna för låt oss vara ärliga och erkänna att Bosna har spelare som är ofantligt duktiga och låt oss och vara ärliga och konstantera att ni har mycket bättre alternativ att spela på era matcher än en gammal, överviktig och medioker spelare som gör absolut ingen nytta på plan förutom att fokusera på domaren vilket han förvisso gör väldigt bra. Att han sprider dålig stämning bland spelarna också kan väl inte bara jag som sett?

    Bosna, gör någonting åt situationen, sluta vara Helsingborgs värsta fotbollslag! Våga agera..

    • abazi2003@hotmail.com skriver:

     Värt att notera är att jag har noll anknytning till Bosna.
     För det andra – varför är du inte en man nog o konfrontera den här Memen Focic, jag vågar åtminstone skriva med mitt riktiga namn
     Sista- han ska vara en av helsingborgs bästa domare????? Antingen så är det du själv Thomas som skriver eller så du den mest okompetente fotbollskunniga människa.

 2. Också Publik skriver:

  ”Faruk”! Det är ganska hårda ord du använder mot Hallengren. Det låter lite mer ”personligt”?;)

  • Faruk skriver:

   Jag lovar det är absolut inget personligt, det är jättemånga som delar min åsikt. Det enda jag känner av den här domaren är på fotbollsplan. Där har min avsky mot hans sätt att ta an matcherna ökat för varje Gång man ser han på plan. Privat är han säkert världens gulligaste person men på plan har han inte att göra. Han förstör bara

 3. Neutral skriver:

  Faruk, vad gjorde han äntligen för fel igår? Har varit på matchen, den enda som skadar och förstör fotboll och sport var nr.10 i FK Bosna !

 4. Adi Covic skriver:

  ”Fotbollsdomare” är egentligen Rabie Salem som har hela året motarbetat spelare så fort de har inte följt vad han söger. Tyvärr så har många känt sig mobbade av honom och här kan ni se en till påhopp, synd att Rabie inte står för sina handlingar utan fortsätter gömma sig i skuggan. En positiv sak för Bosnas spelare är att han inte kommer spela mer.

 5. tdfotboll skriver:

  Nu är det över gränsen vad gäller personpåhopp och därför stängs möjligheten att kommentera ytterligare i den här artikeln.
  Vänligen
  redaktionen