Han har meriter från Champions League-kval, allsvenskan, superettan och Irans landslag. Nu lämnar ex-ÄFF:aren Omid Nazari Europa för spel – i Filippinerna.
– Jag känner mig jättehungrig, säger han till Alltid Fullsatt.

Den 1 december skrev Alltid Fullsatt att mycket talade för att Omid Nazari skulle hamna i Filippinerna. Nu bekräftar ex-ÄFF:aren att han är klar för FC Global, som spelar Filippinernas högstaliga.

Omid Nazari. Arkivfoto: ÄFF

Omid Nazari. Arkivfoto: ÄFF

En speciell flytt för den 24-årige mittfältaren, som har rötter i Filippinerna. I bagaget har Nazari flera säsonger för ÄFF i superettan, landslagsmeriter för Iran, spel i både allsvenskan och Champions League-kval för Malmö FF och senast en säsong för FC Rosengård i division 2. Men nu lämnar han Europa.
– Fotbollen växer i Asien och det gör den även i Filippinerna. Utveckligen i landet har gått snabbt och jag hoppas att det fortsätter så, säger Nazari när Alltid Fullsatt får tag på honom på plats i Filippinerna.
– Laget jag kommer till brukar slåss om titlar och var med i AFC Champions League förra säsongen. Det är ingen liten turnering i Asien, och jag vill vara med och spela sådana matcher då de bästa lagen i Asien är med.

Nazari har skrivit på ett kontrakt på ett plus ett år med FC Global.
– Jag ser fram emot att visa upp mina kvalitéer, för jag vet vad jag kan. Äntligen känns kroppen bra, tack och lov, och jag känner mig jättehungrig för fotbollen igen. Året i Rosengård gav mig mycket speltid som jag behövde och jag fick tillbaka glädjen för fotbollen, vilket jag tackar för, säger Nazari.

Hur är kvalitén på fotbollen i Filippinerna?
– Kvalitén i laget är bra, många spelar i Filippinernas landslag och det finns individuellt bra spelare. Jag är ju ny här så jag vet inte riktigt hur kvalitén på de andra lagen är, men det ska nog gå bra för oss i år hoppas jag, säger Nazari.

eric_persson

Eric Persson
info@alltidfullsatt.se

Se hela Silly Season-läget i NV-Skåne här!

Tagged with →  
Share →

One Response to Omid Nazari klar för ny klubb: ”Fotbollen växer i Asien”

  1. […] Tidigare Malmö FF-mittfältaren Omid Nazari har klart med ny klubb. I Filippinerna. – Fotbollen växer i Asien och det gör den även i Filippinerna. Utveckligen i landet har gått snabbt och jag hoppas att det fortsätter så, säger Nazari till Alltid Fullsatt.  […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *