Då blev det klart, en illa dold hemlighet avslöjades under gårdagen då Henrik Larsson presenterades som Falkenbergs FFs tränare 2014. Jag känner inte Henrik sen innan och har endast mött honom några gånger med Lunds BK när han tränade Landskrona BoIS. Spontant känns valet spännande. Henrik har, som alla vet, haft en fantastisk karriär som aktiv och kan säkerligen dela med sig av mycket erfarenheter. Båda av de han har haft som spelare men även av de han haft av tränare som Sir Alex Ferguson, Frank Rijkaard m.fl. Dessutom tror jag att omställningen från Hasse Eklund till Henrik inte blir lika stor då de jobbat tillsammans under flera år i Landskrona och säkert har liknande filosofier kring hur fotboll ska spelas.

Foto: Falkenbergs FF

Det tog inte många minuter innan Sveriges sportjournalister gottade sig i nyheten. Direkt efter presskonferensen kunde man t.ex. läsa att Henrik antingen var ”desperat” eller ”iskall”, att Gefles resurser påminner om Abramovich i förhållande till FFF, att truppen är för tunn och att klubben inte har råd att köpa nya koner. Beklämmande dålig journalistik på väldigt låg nivå och det är inte konstigt att vi spelare skrattar åt vissa journalisters skriverier. Ingen hänsyn tas till att vi var Superettans bästa lag denna säsong, inget snack om att det andra laget som gick upp ska få det svårt, ingen tanke på att vårt unga lag ska kunna fortsätta utvecklas osv. De möjligheter som finns är inte ens värda att nämna.

Sågningarna av Henrik som tränare väntade inte heller på sig och då framförallt med argumentet att han misslyckades i Landskrona. Ja, det har ju gått så fantastiskt bra utan honom och Hasse vid rodret i år… Många säger att Henrik har ”allt att förlora”. Hur kan det vara så när han kommer till en klubb som är fullständigt uträknad? Mig veterligen finns det inget att förlora då, utan bara allt att vinna. All denna kritik och rena hån mot klubben kommer förstås att fungera som en utmärkt tändvätska för oss. När vi lyckas nästa år kommer känslan kanske att bli ännu bättre än vad den varit i år. Att visa alla självutnämnda ”experter” hur fel de kan ha är något av det roligaste som finns.

Vi kan gå ut och njuta av nästa säsong eftersom vi har allt att vinna, precis som vi hade denna säsong. Jag inbillar mig inte att det ska bli lätt, verkligen inte. Men jag tror på mitt lag och vi ska göra allt vi kan för att bevisa att vi är värda platsen i allsvenskan. Någonting har ju hänt i fotbollsvärlden, först går FFF och vinner Superettan och sen går Bendtner och gör mål för mitt Arsenal som leder Premier League. Lika osannolika utfall allihop.

Annars laddar jag för Landskrona Night Cup som går av stapeln på lördag, innan fokus från fotboll släpps i några veckor. Igår spelade vi ihop oss med lite träningsmatcher mot Helsingborg Östra. Riktigt kul att spela med gamla lagkamrater igen som Mattias Holenstein, Pierre Mattsson och Mattias Nilsson. Även fantastiskt att se Mikael Larsson, min gamla coach i Högaborg, göra en storstilad insats som anfallare. Förmodligen (förhoppningsvis) blir det nog inget spel under lördagen för Mikael.

Otto Martler är målvakt i Falkenbergs FF som tagit steget upp i allsvenskan 2014. Läs alla hans inlägg härDu kan också följa honom på Twitter: @OMartler

Tagged with →  
Share →

3 Responses to Otto Martler: Ett läge att älska

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Väl talat Otto och lycka till 2014, förutom i 2 matcher mot just ditt & Henkes g:a lag -:)

  2. http://www./ skriver:

    Wow! I was totally unprepared for how much I would miss you when I was looking at this blog! You all look like you’re doing so well, and the kids are getting so grown up! Asher has changed SO much! Gracie just got glasses too, and we’re told she may need a patch eventually.I’m so happy to see how happy you all are!!! XoXoXo

  3. http://www./ skriver:

    Tämän päiväinen näky ÄLLÖTTI todella! Kävin tavallisessa lähi marketissa ja HYI jossain porsaan suikaleissa oli 3 pienen kärpäsen raatoa ihan siipineen päivineen. Miten voi olla mahdollista? Kyllä jäi kaikki lihat ostamatta. Ei ole kaupassa pakattu vaan ihan suojakaasuun pakattu. Ällöttävää mutta annoin asian olla kun oli kiire. Mitä sanot tästä asiasta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *