Efter några fantastiska dagar av firande har vi då nått det absoluta slutet av säsongen och den tidpunkt som journalister älskar och klubbarna är mindre förtjust i av samma anledning; silly season, som det så käckt kallas. Tidpunkten då spelare och ledare byter klubb till höger och vänster och journalister gottar sig i minsta lilla rykte. Fansen slits mellan himmel och helvete med alla rykten som finns, och står säker själva för en del. Ska deras lag bli starkare? Tappa nyckelspelare? Få ny tränare? Det ger i vilket fall som helst upphov till livliga diskussioner.

Foto: Lollo Skagerfält

Falkenbergs FF påverkas självklart också av detta och än så länge har vi drabbats av ett flertal tunga nyheter. Tränare Hasse Eklund packar flyttkartongerna och beger sig till sina hemtrakter i Småland, Kalmar FF nästa klubbadress. Oerhört tråkigt för oss då Hasse har en stor del i våra framgångar och med all säkerhet kunnat leda oss till en framgångsrik säsong i allsvenskan nästa år. Skytte- och poängligavinnaren Victor Sköld kommer att ta på sig Åtvidabergs blåa dress under nästa år. Victor, som gjorde 29 poäng i år, hade en makalös säsong efter ett knackigt 2012 och kommer förstås att bli väldigt svår att ersätta. Förhoppningsvis kan han i alla fall gå poänglös under mötena mot oss nästa år.

Vår mittfältstalang Niclas Eliasson, som vann assistligan med 11 stycken assist, lämnar för storklubben AIK. En större utmaning kan man knappt ge sig på i svensk fotboll och jag håller tummarna för att det blir några framgångsrika år i AIK för Niclas. Victor och Niclas gjorde tillsammans 41 poäng under 2013, mer än vad 8 av lagen lyckades göra mål under säsongen. Även vår ytterback Danny Ervik har valt att lämna efter en stabil säsong, Mjällby AIF nästa klubbadress. Hur man nu kan välja östkusten framför västkusten har dock lite svårt att förstå. Danny är en fantastisk människa och kommer att vara väldigt saknad, inte minst i omklädningsrummet med sin goa Göteborgshumor.

Det är fyra tunga tapp men det är en verklighet som mindre klubbar som Falkenberg lever i varje år och det är likadant för många andra. Jag tycker det är väldigt synd att klubben tappar spelare som om vi gjort en misslyckad säsong och detta till klubbar som vi ska kunna ta poäng av och kanske ha bakom oss i serien. Jag vet förstås inte vad som ligger bakom besluten och klandrar inte spelare för att man provar något nytt, för men Falkenbergs del är det väldigt tråkigt.

Vi har dock en stabil trupp ändå med många riktigt kompetenta spelare. Under hela säsongen har vi saknat ett antal spelare i matcherna och ändå lyckats prestera. Kan klubben hitta några spännande ersättare tror jag ändå att vi kan se fram emot en intressant säsong i allsvenskan.

Det närmar sig uppehåll och det ska bli skönt att komma ifrån fotbollen ett tag, i alla fall från annat läge än soffan och tv-tittande. Något som funkar helt okej i dagsläget då jag är ett stort Arsenal-fan. Det har varit många tunga år men nu ser det ljusare ut än på länge. Helt bortkopplad från fotbollen blir jag visserligen inte då jag har valt att ställa upp i Landskrona NightCup i Landskronapostens lag. Min gamla tränare i Högaborgs BK ringde, Mikael Larsson, och jag blev riktigt sugen. Det var rätt många år sen nu som jag spelade innefotboll så det ska bli roligt att snöra på inneskorna igen.

Otto Martler är målvakt i Falkenbergs FF som tagit steget upp i allsvenskan 2014. Läs alla hans inlägg härDu kan också följa honom på Twitter: @OMartler

Tagged with →  
Share →

One Response to Otto Martler: Framgångens baksida

  1. S-Å Tilly skriver:

    Förstår inte heller hur någon kan flytta från Sveriges Bästkust till dess Ostkant som Ervik nu gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *