När HIF möter Gefle på Gavlevallen i eftermiddag blir det utan målvakten Pär Hansson. Anledningen: Familjen Hansson har fått tillökning. Därmed får Matt Pyzdrowski chansen i målet.

Tre raka förluster. När HIF ska bryta trenden, i bortamatchen mot Gefle, är det med ett nytt anfall.
Med både Robin Simovic och Jordan Larsson avstängda startar Rade Prica matchen – hans första start i HIF-tröjan på över 13 år.
– Det är jätteviktigt att avsluta säsongen snyggt. Vi ska ta med oss självförtroende och en bra känsla in i nästa säsong, säger Rade Prica till HD och fortsätter:
– Mot Malmö var vi bra med fram till deras första mål. Och mot Göteborg tycker jag att vi var det bättre laget, säger han till tidningen.

Mikael Dahlberg är tillbaka i matchtruppen för första gången på länge, men det är osäkert om Henrik Larsson låter honom starta matchen.
– Vi tar med det som har varit positivt. Både matcherna mot Norrköping och Göteborg fanns det mycket som var positivt. Mot Malmö hade vi en halvtimme som var bra. Det gäller att plocka fram det och försöka belysa de delarna vi gör bra och givetvis titta på vad vi gör mindre bra för att försöka förändra det och göra det svårare för motståndarna, säger HIF:s manager Henrik Larsson till klubbens hemsida.
– Gefle är ett välorganiserat lag. De är väldigt duktiga i andrabollspelet och har två giftiga anfallare. Det blir en tuff uppgift för oss men inte på något sätt omöjlig. Vi måste ju tro på det vi håller på med. Vi har tittat på Gefle och känner att där finns delar i deras spel som vi kan utnyttja.

Gefles tränare Roger Sandberg säger så här till klubbens hemsida:
– Jag kände direkt efter Djurgårds- att man redan längtade till Helsingborgsmatchen. För det känns som vi är i bra form och det är extra härligt att kliva ut på Gavlevallen. Höstmatcherna ger en extra nerv och de betyder lite extra när vi närma oss slutet av säsongen, säger Sandberg.
– HIF har varit lite ojämna och hade en bra period fram till sista matchen innan uppehållet, där de hade några raka vinster och tog mycket poäng. De har en hög högsta nivå och förhoppningsvis är de inte på den nivån mot oss, säger han.
Matchtruppen:
1. Matt Pyzdrowski
2. Carl Johansson
3. Frederik Helstrup
4. Fredrik Widlund
5. Johan Mårtensson
6. Andreas Landgren
7. Mattias Lindström
10. Anton Wede
11. Arnór Smárason
13. Alexander Achinioti-Jönsson
14. Lalawélé Atakora
16. Mikael Dahlberg
19. Darijan Bojanic
20. Emmanuel Boateng
22. Rade Prica
28. Jere Uronen
29. Jesper Björkman
39. Daniel Andersson

Gefles trupp: Emil Hedvall, Zoran Akovic, David Fällman, Martin Rauschenberg, Ilir Berisha, Jacob Ericsson, Jens Portin, Jesper Florén, Jonas Lantto, Kwame Bonsu, Johan Bertilsson, Robin Nilsson, Anders Bååth, Dardan Mustafa, Emil Bellander, Johan Oremo, Dioh Williams, Jacob Hjelte.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *