Häcken kunde kvittera två gånger och därefter ta alla tre poängen. Foto: Cmore

Häcken kunde kvittera två gånger och därefter ta alla tre poängen. Foto: Cmore

Robin Simovic gjorde det, liksom Victor Pálsson. De gav HIF ledningen två gånger. En annan som höll på att bidra till poäng borta mot Häcken var Pär Hansson, som konserverat formen under sommaren.

Pär Hansson var bäst i HIF trots de fyra baklängesmålen. Foto: Viktor Malmberg

Pär Hansson var en av de bästa i HIF – men det hjälpte inte. Arkivfoto: Viktor Malmberg


Försvarsmässigt lämnade dock HIF-insatsen lite i övrigt att önska, vilket målvakten håller med om.
– Vi blandar och ger väldigt mycket idag. Vi släpper till alldeles för mycket målchanser och det är något vi måste förbättra, säger han.

Efter Robin Simovics ledningsmål i den 22:a minuten där han blir snyggt framspelad av Jordan Larsson, kom hemmalaget tillbaka. Vid kvitteringsmålet som kom kvarten senare, ställdes Pär Hansson när Simon Gustafson blev fri efter en snett inåt bakåt passning.
Även efter Victor Pálssons snygga ledningsmål tolv minuter in i andra kunde Häcken kvittera.
– Det är svårt att svara på varför vi inte kan behålla ledningen i matchen. Men vi går ner oss efter vårt ledningsmål och slarvar lite. Det straffar sig direkt tyvärr. Mot ett bra Häcken måste man ligga rätt och hålla det tight. Det gör vi tyvärr inte i andra halvlek i dag, säger Pär Hansson.
Segermålet i den 82:a minuten kunde han bara stå och titta på – och beundra. Stillastående pricksköt Alexander Jeremejeff bollen otagbart i krysset.
Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Läs också:
Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *