Pär Hansson är besviken på domaren som missade offsiden vid sista målet. Efteråt hyllade han sina egna. Foto: C More

Pär Hansson är besviken på domaren som missade offsiden vid sista målet. Efteråt hyllade han sina egna. Foto: C More

HIF hade ledningen borta mot IFK Norrköping med tolv minuter kvar av ordinarie tid. Ett mål i den femte övertidsminuten gjorde HIF poänglöst.
– Det känns tungt att inte få några poäng med oss hem, men en stor eloge till hela laget, säger målvakten Pär Hansson till Alltid Fullsatt.

HIF inledde matchen bäst på Nya Parken. Förutom Jordan Larssons skott i snäv vinkel i den tredje minuten hade Robin Simovic dubbla chanser framför Norrköpingsmålet – ett skott och en nick.

Men det var hemmalaget som tog ledningen – i den 24:e minuten. Arnor Traustason fick på en projektil som gick via ribban in bakom Pär Hansson. Två minuter senare var det nära igen när Daniel Sjölund fick en bra chans men där skottet gick över.

Jere Uronen var tvungen att kasta in handduken under matchdagen på grund av feber. Han ersattes av Calle Johansson vilket innebar att Frederik Helstrup fick ta steget ut som vänsterback. Backlinjen skötte sig bra under första 45 minuterna, men fick betydligt mer att göra i andra halvlek.

4-4- i avslut efter första, men något större bollinnehav för hemmalaget på konstgräset.
Darijan Bojanic tog saken i egna händer när han, i den 57:e minuten och från ingenstans, tryckte till bollen som gick med hög fart intill målvaktens högra stolpe.

Det skulle även bli ett rödblått ledningsmål. Det kom i den 78:e minuten sedan Robin Simovic först gjort en ”Zlatanvrickning” till sig själv och över ett motståndarben innan han hängde bollen snyggt i bortre hörnet.

Men ledningen var skör, för nu böljade det fram och tillbaka. Bara tre minuter senare satt också kvitteringen av Daniel Sjölund, som gjorde stor nytta på hemmamittfältet.

Emir Kujovic blev mållös den här gången, men den Klippanfostrade anfallaren hade sina chanser. I den 54:e minuten nickade han strax över och i den 83:e minuten, sköt han bollen stenhårt i ribban på en frispark.

2-2 och stopptid. Klockan hann ticka upp på 94,11 när IFK Norrköping fick utdelning och något som skulle bli den självklara snackisen efteråt.
– Jag anser att deras forward står klockrent i offside. Han försöker styra in bollen i mål. Då är han högst delaktig i spelet även om han missar bollen. Det borde vara solklar offside. Självklart har jag ingen chans på bollen oavsett, men för mig är det solklar offside, säger Pär Hansson och avslutar:
– Jag tycker det är en match som kan sluta 5-5. Det är böljande spel med många  målchanser. Vi ger järnet i 95 minuter och därför känns det tungt att inte få med sig några poäng alls. Men en stor eloge till hela laget.

Det var dystra miner efteråt och en bussfärd på några timmar väntade Pär Hansson, Andreas Landgren och övriga.
– Vi är väldigt besvikna så klart och det blir en tung bussresa hem. Vi får bryta ihop och komma igen. Det är viktig match redan till helgen, säger Andreas Landgren och syftade på derbyt mot Malmö FF.

Rade Prica hoppade in i andra halvlek och drog på sig två gula kort. Utvisningen gör att han, liksom Andreas Landgren är avstängda i derbyt.

Så spelade HIF:

Pär Hansson – Andreas Landgren, Carl Johansson, Victor Pálsson,  Frederik Helstrup – Anton Wede (ut 56 min), Johan Mårtensson, Darijan Bojanic, Lalawélé Atakora (ut 78 min) – Jordan Larsson (ut 65 min), Robin Simovic.

Ersättare: Matt Pyzdrowski, Jesper Björkman, Mattias Lindström, Ema Boateng (in 78 min), Arnór Smárason (in 56 min), Alexander Achinioti Jönsson, Rade Prica (in 65 min).

Betyg:

Pär Hansson: 2
Andreas Landgren 3
Victor Pálsson 2
Carl Johansson 2
Frederik Helstrup 3
Anton Wede 1
Johan Mårtensson 2
Darijan Bojanic 3
Lalawélé Atakora 2
Jordan Larsson 2
Robin Simovic 3

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs också

Henrik Larsson: ”Nu ska ni få rubriker”

Tagged with →  
Share →

One Response to Pär Hansson sågar – och hyllar – efter förlusten

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Jo, detta var onekligen avdelningen tunga poängtapp även om Pär som han säger det kunde både slutat 5-5 eller något av lagen vunnit…

    Klantigt av Rade att sätta laget i det läget en man kort (om än han skulle blitt provocerad), och också svagt att släppa in kvitteringen så snabbt efter ledningsmålet – 5 min till med ledning så tror jag HIF kunnat greja vinst och apropå 5 minuter så undrar jag ännu vart domaren hittade så många extra minuter och särskilt då när han inte la till en ända minut i första trots en Pekingspelare höll på med skon i nästan 3 minuter??

    Men som Pär säger en bra insats av laget igen kryddat med briljans av både Darjan & Robin men det där lilla extra flytet som man får i medgång är fortfarande svårfångat för HIF…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *