Pär Hansson. Foto: Viktor Malmberg.

Pär Hansson ser ut att stanna i HIF åtminstone hösten ut. Foto: Viktor Malmberg.

Åtvidaberg – HIF 1-2 (0-1)

Robin Simovic gjorde båda målen när HIF besegrade både Åtvidaberg och konstgräset på Kopparvallen. Det var dock en seger som var bräcklig, sett till den första halvlekens spel. Då skapade hemmalaget en rad farligheter framför Pär Hansson.
– Det var kanske inte helt rättvist, men trots allt tre poäng, konstaterar HIF-målvakten Pär Hansson.

Simon Skrabb hade ett fräsande skott i kryssribban efter en och en halv minut. Kvarten senare kom nästa jättechans på hörna där bollen landade någon meter från mållinjen, men hemmaspelarna var oförmögna att få den i mål.

I den 20:e minuten kom matchens första mål och det var förstås en rejäl kalldusch för hemmapubliken när Robin Simovic bredsidade in 1-0. Lalawélé Atakora stod för det fina förarbetet när ha drev fram med bollen på högerkanten och skickade den snett inåt bakåt till Simovic.

I den 54:e minuten skulle den formstarka anfallaren göra sitt andra mål. Det kom på straff sedan Victor Pálsson blivit nerdragen i straffområdet.
Sju minuter senare kom reduceringen och Tor Öyvind Hovda fick revansch efter sitt friläge i den första halvleken.
– Det blir alltid oroligt när man bara leder med ett mål. De lyfte mycket långt i slutet och det är klart att hade bollen studsat rätt för dem kunde de ju blivit ett kryss, säger Pär Hansson.

Det var Åtvidabergs andra mål på de senaste fem matcherna och Roar Hansens lag är fortsatt förankrat i botten av allsvenskan.
En nick över i slutskedet var det närmaste hemmalaget kom.
– En riktigt kämpaseger där vi jobbar hårt. Vi sliter för varandra och det gör att vi får tre poäng, säger Hansson.

Målvakten har varit ryktenas man en längre tid och har kopplats ihop med FC Köpenhamn. Vad Alltid Fullsatt erfar är det inte längre aktuellt med en övergång till den danska storklubben, som nyligen tappade Johan Wiland till Malmö FF.
– Det finns inget nytt på transferfronten. Jag har fullt fokus på HIF där jag fortsätter jobba hårt. Formen håller i sig. Om det händer något längre fram, så får vi ta det då, säger Pär Hansson.

En som stärkte sina aktier var Robin Simovic. Anfallaren, som startat 14 matcher och hoppat in i två, har gjort nio av HIF:s 23 mål så här långt.

Noterbart: Johan Mårtensson varnades efter 24 minuter och Lalawélé Atakora efter 82 minuter och båda missar nästa match mot Kalmar FF.

Så spelade HIF:
Pär Hansson – Andreas Landgren, Victor Pálsson, Frederik Helstrup, Jere Uronen – Lalawélé Atakora (ut 89 min), Johan Mårtensson, Darijan Bojanic, Anton Wede (ut 69 min) – Jordan Larsson (ut 71 min), Robin Simovic.
Bänken: Matt Pyzdrowski, Carl Johansson, Jesper Björkman, Mattias Lindström (in 89 min), Arnor Smárason, Ema Boateng (in 69 min) och Mikael Dahlberg (in 71 min).

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Pär Hansson ser ut att stanna i HIF

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Visst hade Åtvid tre OK chanser i början men när väl spelet satte sig och målen ramlade in så kändes det lungt – men klart deras reducering kom väl snabbt så det blev onödigt spännande, men skönt se HIF kunde visa samma starka inställning som senast mot AIK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *