parhanssonnDet har blivit två raka förluster för HIF, men Pär Hansson sitter lugnt i båten. Apropå det. Båten lade han i redan den 1 april och ett långt uppehåll utan matcher kan vara både bra och dåliga.
– Egentligen vill man ju spela match direkt när man förlorar, det är så vi fotbollsspelare fungerar. Det finns också fördelar med att ha en träningsperiod, för då hinner man med andra saker, säger Pär Hansson och fortsätter:
– Vi tog båten över till Helsingör i torsdags och  på fredagen la till i fritidshamnen i Helsingborg och stannade till på lördagen. Efter träningen tänkte vi stanna ett dygn till, men det var tur vi åkte hem till Skälderviken för då blev det sämre väder.

HIF-truppen har haft elva dagar på sig att slicka sår och förbereda sig inför matchen mot Elfsborg på onsdag kväll.
– Vi har fått tillbaka skadade spelare och vi har fått träna ordentligt. Det har varit en bra träningsperiod, men nu blir det istället intensivt matchande ett tag.

Mot Gefle senast spelade Frederik Helstrup vänsterback och Andreas Landgren högerback. Victor Pálsson och Peter Larsson var mittlås. Nu är både Jere Uronen och Emil Krafth tillbaka efter skador och lär ta sina ytterplatser. Frågan är hur Henrik Larsson resonerar kring mittbackarna. Frederik Helstrup har varit självskriven fram till förra matchen då rokaden tvingades fram. Troligen är dansken tillbaka som mittback och då står valet mellan Peter Larsson och Victor Pálsson.

Pär Hansson är inte nöjd med hur det sett ut i de två senaste hemmamatcherna. Mot Sundsvall blev det visserligen seger, men försvarsspelet lämnar en del i övrigt att önska.
– Vi har inte varit bra i de senaste matcherna. Mot Malmö kunde man förvänta sig att vi skulle få jobba, men matcherna mot Sundsvall och Gefle är inte tillräckligt bra.

Är det försvarsspelet över hela banan du menar?
– Ja, det börjar längst fram med forwards. Vissa matcher har det varit okej och det är när vi startat press tillsammans mot motståndaren. Hemmamatchen mot IFK Norrköping var kanon i det hänseendet. Det har varit ömsom vin ömsom vatten och det har vi pratat om. Mot Elfsborg måste vi vara bra i försvarsspelet.

Pär Hansson är helt frisk i fingret och skenen har han inte använt i de tre senaste matcherna.
– Det känns bara bra, men det kanske man inte ska säga för då bryter jag väl det i morgon.

HIF har laddat på konstgräs på Olympiafältet – allt för att förbereda sig optimalt inför upplevelsen på Borås arena. Det blir första matchen ut på konstgräs för HIF den här allsvenska säsongen.
– Fotboll ska spelas på gräs, för fotboll på konstgräs är en helt annan sport. Det går fortare och det är svårare att komma in i press. Det blir svårt att bedöma bollens hastighet. Ett vattnat konstgräs gör att bollen drar iväg. Efter hand torkar gräset och då kan det vara svårt att läsa av till exempel djupledsbollar, som då kan bli tio meter kortare än tidigare i matchen. Det är i och för sig samma svårighet för utespelare som målvakter. Det är saker man inte ser så lätt på tv eller från läktaren, men för oss på planen är det en jätteskillnad.

Fjolårsmötet på Borås arena slutade med seger för Elfsborg med 1-0. Ett mål som kom minuten före pausvilan.
– Det minns jag faktiskt, jag tror bollen touchade på Jere Uronen och i mål.

Lunchen i Helsingborg är avklarad. Den här gången tar han inte båten hem, utan bilen till den väntande familjen utanför Ängelholm. I morgon styrs kosan mot Borås.
– Känslan är bra. Vi har gnuggat på bra och det är gott gry i gruppen. Det är en tuff match, det vet vi, men det är bara ut och köra.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *