Det har varit på gång ett tag. Eskilsminne har varit huvudspåret för Patrik Åström sedan han lämnade ÄFF – och Eskilsminne har varit huvudspåret för Åström.
– Jag tycker Eskilsminne är en väldigt spännande klubb att vara delaktig i. Det är en väldigt välmående klubb som har en bra organisation, men den största anledningen jag väljer Eskilsminne är Martin Pringle. Jag tyckte väldigt bra om honom i Ängelholm och det ska bli kul att spela för honom igen, säger Patrik Åström till Alltid Fullsatt och fortsätter:
– En annan stark anledning är att jag har en del vänner i laget som det ska bli kul att spela tillsammans med.
 
28-åringen är fostrad i Ödåkra, men kom tidigt till HIF och tillhörde där A-truppen 2006-2007. 2008 lånades han ut till ÄFF – ett kontrakt som blev permanent året efter. Sen blev det Landskrona BoIS 2010-2013. Det blev sedan en säsong i Trelleborgs FF innan han var tillbaka i ÄFF inför den gångna säsongen.
– Jag har pratat och träffat en del klubbar där valet egentligen stod mellan tre klubbar till sist. Jag vill inte nämna vilka de var utan det känns väldigt bra att allt är klart med Eskilsminne nu.
 
Vilken roll får du i Eskilsminne?
– Vi har faktiskt inte diskuterat vilken roll Pringle vill använda mig i när det gäller position, men jag trivs väldigt bra som ytterback. Det känns som jag kan bidra väldigt mkt med rutin och ledarskap inom laget, både på och utanför plan.
Martin Pringle är nöjd över att ha landat första nyförvärvet och nöjd över att det blev just Åström.
– Patrik kommer att bidra med sin personlighet i omklädningsrummet och sin erfarenhet från spel på hög nivå till träning och match.
Torbjörn Dencker
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *