I går, söndag, säkrade ÄFF sitt superettankontrakt. 17-årige junioren Oscar Zachrison, som har varit nära att tvingas sluta med fotbollen på grund av knäproblem, debuterade i både A-laget och superettan när han hoppade in som vänsterback på tilläggstid.

Jag tränade faktiskt Zachrison i ÄFF:s P98-lag för fyra år sedan, och det är en kille som i högsta grad bör vara aktuell för ett A-lagskontrakt vad det lider.

Fler spelare från ÄFF:s framgångsrika U19-lag – som nyligen gick upp till juniorallsvenskan – har tränat och spelat med A-laget, och ett par kan säkerligen lyftas upp redan i vinter.

Men det lär så klart även bli några externa nyförvärv inför nästa säsong.

Ett sådant kan vara Robin Östlind från Oskarshamns AIK, som dök upp i ÄFF-tröjan i en U21-match mot IFK Värnamo i förra veckan.

Den 25-årige mittfältaren debuterade i allsvenskan för sju år sedan och var då en del av Kalmar FF:s SM-guldvinnande lag.

Efter ytterligare ett allsvenskt inhopp säsongen 2009 har Östlind huserat i IFK Luleå, IFK Mariehamn och sedan i vintras i Oskarshamn.

Där har han – med en omgång kvar av division 1 södra – gjort sju mål.

– – – – –

Efter en ganska strulig säsong klarade HIF Akademi sig kvar i division 2 med sju poängs marginal.

Frågan är hur lagbygget ser ut nästa säsong.

Redan nu hör jag att 21-årige mittfältaren Yasser Al Saadi – som inte fanns med i de sista matcherna den här hösten – har tackat för sig och att Alexander Fioretos, Arton Jashari, Tobias Tönnerberg och Ahmad Abed kan göra det samma.

– – – – –

Hittarps IK bjöd på saftiga nyheter under måndagen. Robin Staaf och Hussein Hamzi är klara för division 3-klubben – och det luktar satsning mot division 2.

Fast att en del personer i klubben verkar vilja att de stannar i trean.

– – – – –

HIF har alltså förre Örebro-målvakten Tomer Chencinski på sin lista över tänkbara nyförvärv. På den listan sägs det att Falkenbergs Otto Martlers namn också finns.

– – – – –

Här är för övrigt ett lästips om Robin Östlind från sommaren 2011. Min före detta kollega från Norrländska Socialdemokraten i Luleå, Moa Höjer, gjorde en gripande intervju med den då 21-årige Östlind.

//Persson.

eric_persson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *