I går, lördag, förlorade Eskilsminne med 2–5 hemma mot Trelleborg och det är högst osäkert om klubben håller sig kvar i division 1.

Var de än spelar nästa säsong lär de få klara sig utan Book.

Enligt flera av varandra oberoende källor till den här bloggen är den 23-årige innermittfältaren mer eller mindre klar för superettanklubben Syrianska FC.

Syrianska ska ha scoutat Book grundligt och ville ha honom redan i somras, men då satte Eskils stopp.

I höst blir Book Bosman och enligt mina källor ska Syrianska ha gett honom ett kontraktsförslag – som han har tackat ja till, enligt en av mina källor. Samtidigt har fler klubbar funnits med i bilden.

Syrianskas sportchef Can Melkemichel vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.
– Jaså? Varifrån har du fått de här uppgifterna?, sa Melkemichel när jag ringde.

Det kan jag tyvärr inte säga. Det hoppas jag att du förstår.
– Nej, jag kan tyvärr inte kommentera det där. Det kan jag absolut inte göra. Jag har ingen aning om varifrån dina uppgifter kommer, men… Vi kan inte kommentera det i nuläget faktiskt, sa Melkemichel.

Men om jag säger så här: ni har koll på Robin Book?
– Ja, vi har koll på många spelare. Det är det jag kan säga, sa Melkemichel.

Book har inte gått att nå varken via telefonsamtal eller sms.

Om detta stämmer (det verkar onekligen ligga något i det) blir Book – som har aldrig fick A-lagskontrakt hos HIF, men som har briljerat för Eskils de senaste säsongerna – ytterligare ett bevis på att Syrianska gärna letar fynd på Harlyckan.

Det senaste året har Södertäljeklubben hittat Daniel Bennasar Nilsson, Samuel Akintioye och (till viss del) Samuel Aziz.

//Persson.

eric_persson

Tagged with →  
Share →

One Response to Perssons blogg: Book till superettan

  1. […] som Alltid Fullsatt avslöjade redan den 18 oktober (se här) så är Eskilsminnes Robin Book klar för Syrianska FC i superettan. Därmed blir den 23-årige […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *