Minns ni Sonny Karlsson?
Hösten 2011 värvades den då 23-årige forwarden till Landskrona BoIS och tecknade ett tvåårskontrakt. Han hade gjort succé – 17 mål på 19 matcher – för Utsikten i division 2 västra Götaland och tanken var att han skulle utvecklas ytterligare under Henrik Larsson i BoIS.
Det blev inte så. 
I slutet av juni bröts kontraktet efter att Karlsson bara gjort sju inhopp i superettan. 
 
Efter det har han hunnit med tolv superettanmatcher (och noll mål) för Ljungskile, en kortare återkomst till Utsikten i division 1, en utflykt till bulgariska ligan, en halv säsong med Lärje/Angered i division 2, en annan halva av samma säsong med Halmia i division 1 och sen en hel säsong med Syrianska i superettan i fjol.
Nu är han 27 år och har gjort 44 seriematcher på elitnivå i Sverige. Vi snackar alltså superettan. 20 av de 44 matcherna har Karlsson startat. Sammanlagt har han gjort sex mål. 
Varför jag skriver detta?
Jo, i går blev det officiellt att Sonny Karlsson har skrivit på ett halvårskontrakt med grekiska högstaligaklubben AEL Kalloni. 
Laget ligger visserligen sist i ligan och ser ut att degraderas, men ändå. Det är en smått sensationell flytt. Sonny Karlsson kan alltså hamna i närkamper med Esteban Cambiasso, Michael Essien och Marcus Berg det kommande halvåret.
Som Karlsson själv säger till fotbolltransfers.com:
– Det känns fantastiskt, lite overkligt om jag ska vara ärlig. 
 
– – – – –
 
Jag har tidigare skrivit att Vejbys IF:s forward Albin Subasic skulle provträna med engelska femteligaklubben Eastleigh FC i december.

21-åringen har dock ådragit sig en skada som har fördröjt provspelet. Återstår att se om det blir något av det framöver. 
 
– – – – – 
 
Gustav Jarl har tecknat ett ettårskontrakt med Assyriska FF. Kontraktet med HIF gick ut i höstas och det blev fem allsvenska matcher för Jarl i HIF-tröjan.

Frågan är om han kan ta tillräckliga kliv i sin karriär som öppnar för en återkomst till Olympia om några år?
 
– – – – – 
 
Det är något fascinerande med karriärer likt Sonny Karlssons. 
 
– – – – –
 
Jag vet inte om det stämmer, men jag har hört att Hittarps IK:s mittbacksbjässe (vi snackar verkligen bjässe här) Viktor Wihlstrand är aktuell för provspel hos degraderade division 1-klubben Lunds BK. Wihlstrand pluggar i Lund och på den vägen har det varit.

Men som sagt: detta är obekräftade uppgifter. 
 
– – – – – 
 
Allsvenskans silly season brukar leverera. Runt nyår väntade jag på en bomb – och någon dag därpå kom nyheten kring Denni Avdic till AIK.

Själv är jag väldigt förtjust i en annan AIK-värvning: Amin Affane. Jag blir inte förvånad om han gör braksuccé. 
 
– – – – – 
 
Linus Hallenius är nära att lämna Hammarby för HIF, enligt FotbollDirekt.

Det känns fullt logiskt och skulle vara en spännande värvning, även om det vore en viss chansning med tanke på att Hallenius inte har lyft efter övergången till Genoa 2010 (flytten gick kring årsskiftet 10/11). Det blev faktiskt ett Serie A-inhopp, men annars präglades proffsäventyret av utlåningar till Schweiz och Serie B. Och den 26-årige forwarden har inte fått till det i Hammarby sedan han återvände förrförra sommaren.
Kanske kan Henrik Larsson få Hallenius att ta klivet som så många hoppades på när han slog igenom? Klart är i alla fall att HIF är i allra största behov av minst en forward. 

//Persson. 
 
eric_persson
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *