Michael Baggner har inte blommat ut i ÄFF. Nu vill 20-åringen lämna sin moderklubb – och har fått tillåtelse att bryta sitt kontrakt.
– Det känns tråkigt att det ska bli så här, jag hade hoppats att jag skulle kunna slå igenom i min moderklubb, säger han. 

Hösten 2012 gjorde en 17-årig Michael Baggner succé som nyuppflyttad junior i ÄFF:s A-lag. Mål i superettan och uttagningar till P94-landslaget bäddade för fortsatt succé.

Men nu – tre år senare – väntar Baggner fortfarande på genombrottet. Och den här bloggen kan avslöja att 20-åringen har meddelat ÄFF att han vill byta klubb inför nästa säsong.

Baggners kontrakt med ÄFF sträcker sig till och med hösten 2016, men ÄFF ska ha gått med på att riva avtalet.
– Ja, vi har inte rivit det än. Jag får lön av ÄFF tills jag hittar en ny klubb, säger Baggner.

I år spelade Baggner, som har använts både på mittfältet och i anfallet, 15 matcher i superettan och det blev varken något mål eller assist. Under sista delen av säsongen har han inte ens funnits med i tränaren Christian Järdlers matchtrupper.
– Jag kanske inte passar in i hans filosofi helt enkelt. Då får man väl acceptera det, säger Baggner.

Efter sammanlagt sex mål och en assist på 56 superettanmatcher lämnar han nu klubben som han har tillhört i hela livet.
– Det är som det är liksom. Jag har spelat i ÄFF sedan jag var sex år och hade hoppats på att få mer kontinuerlig speltid, men det har jag inte lyckats med. Det känns tråkigt att det ska bli så här, jag hade hoppats att jag skulle kunna slå igenom i min moderklubb. Men jag får väl acceptera verkligheten och se efter nya alternativ, säger Baggner.

Vad händer nu?
– Jag ska fortsätta träna med ÄFF tills vi får lov, eller om vi kanske hittar någon klubb. Klubben kan bli klar i denna veckan, nästa vecka eller om en månad – man vet inte, sånt kan ju ta tid.

Finns det intresse?
– Lite smått, inget konkret.

//Persson.

eric_persson

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Perssons blogg: ÄFF-produkt på väg bort

  1. Meggan&Robban skriver:

    Vi tror på dig micke, har köpt in dig i barca, på karriärläget på fifa!!

  2. […] Den 2 november avslöjade Alltid Fullsatt att Michael Baggner fått tillåtelse att bryta sitt kontrakt med ÄFF (läs mer här). […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *