Det blev en del avslöjanden i den här texten. Alexander Zaim och Eldin Besic är klara för Landskrona BoIS (något som BoIS nyligen bekräftade på sin officiella Facebooksida) därmed är de nära en komplett trupp. Tidigare har de värvat Filip Pivkovski, Erik Pärsson, Jonathan Levi, Oscar Sverrisson och Saber Azizi samtidigt som Amr Kaddoura återvänt från sin lånesejour hos Höganäs.

Att Zaim återvänder till BoIS är ingen högoddsare. 27-åringen fick inte riktigt det att lossna i Eskilsminne samtidigt som klubben trillade ner i division 2.

Eldin Besic däremot. Där kan vi tala om skräll och chansvärvning.

I tonåren var Besic en stort framtidslöfte i BoIS ungdomsverksamhet, han hade ungdomskontrakt och blev uttagen till pojklandslagsläger.

Sen hände något. Nu är Besic 24 år och har ett förflutet i klubbar som Asmundtorp, Bosna och senast i Tågarp. Det sägs även att han var en sväng i Högaborg, men inte hade tillräcklig motivation för fotbollen vid den tidpunkten.

Men för ett år sedan bestämde han sig för att ge fotbollen en chans igen. Det resulterade i att han gjorde 23 mål i division 5 västra, tog upp Tågarps AIK till division 4, bjöds in till provträning hos BoIS – och nu tillhör han plötsligt klubbens A-trupp.

En ekonomiskt bra lösning för BoIS samtidigt som de får in en kille som har ett förflutet i klubben och kommer från trakten.
– En del av vårt ansvar är att kolla runt i de mindre klubbarna, sa Mikael Hjelte, ordförande i BoIS fotbollsutskott, när jag pratade med honom.

Samtidigt betonade Hjelte att den största anledningen till att Besic erbjudits det här ettårskontraktet är att han besitter kvalitéer.
– När vi testade honom hade vi inte några större förhoppningar i och med att han hade spelat i femman. Jag kan förstå om folk kanske undrar varför vi plockar in en division 5-spelare, men han är ju fostrad i Landskrona och den talangen har inte försvunnit, sa Hjelte.

Och lyssna bara på den här resumén som Hjelte ger kring Besics fotbollsförmåga:
– Han har en otroligt bra blick för spelet. Det är en intelligent spelare som kan öppna upp ett försvar bara genom en vrickning. Han har ett bra tillslag på bollen, ett bra skott, en riktigt bra teknik och är smart i sina löpvägar. Man kan även sätta bollen på kroppen på honom och han är en bra avslutare i boxen med den tekniken han besitter, sa Hjelte.

Besic har säkerligen varit bortglömd bland flera klubbar, men enligt Hjelte har BoIS haft viss konkurrens.
– Jag vet att Eskilsminne varit intresserade av honom, sa Hjelte.

Nu återstår det att se vem som blir Amr Kaddouras målvaktskollega i BoIS-truppen. Ismael Diawara har provtränat under en tid och verkar ha uppträtt bra. Men nu testas även Johan Brattberg, 19-årig tredjemålvakt från Falkenberg. Brattberg har landslagsmeriter och har suttit på bänken i allsvenskan, superettan och svenska cupen.

Jag minns att Hans Eklund hyste stor förtjusning över Brattberg under sin första sejour som Falkenbergstränare. Sen har det inte hänt så mycket med Brattberg, så kanske är det just en sån här utlåning som krävs för att få fart på karriären.

//Persson.

eric_persson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *